Winnaars Olympia Franchise Award 2010, interview

0
1887

 
| FlexNieuws » |
 

Logo

24 juni 2010

Margot Zeevenhoven en Monique Schuurmans zijn de winnaars van de Olympia Franchise Award 2010.

Ze behoren tot Olympia’s pioniers van het eerste uur. Ze hebben vanaf de oprichting meegewerkt aan de franchiseketen. Dit jaar zijn zij als ondernemersduo de winnaar van de Olympia Franchise Award. Deze prijs wordt sinds vorig jaar toegekend aan de meest succesvolle franchisenemer.


Sterk team
Margot Zeevenhoven en Monique Schuurmans, winnaars Olympia Franchise Award 2010, werken al tien jaar samen.

Juryrapport
Het managementteam van Olympia Nederland motiveert hun nominatie als volgt:
“Margot en Monique zijn ondernemen! Als geen ander zijn zij in staat om meerdere vestigingen succesvol aan te sturen. Hun managementkwaliteiten zijn dan ook van uitzonderlijk niveau. Ze streven structureel naar het beste en hoogst haalbare. Zijn veeleisend voor zichzelf, maar ook naar medewerkers. Weten als geen ander de juiste mensen aan te nemen en die beter te maken. Met 6 vestigingen en een aantal in-house locaties behoren zij tot de beste spelers op de regionale markt.
Scherp, gedreven, goedlachs, competitief en vakvolwassen zijn de woorden die Margot en Monique het beste omschrijven.
In Nijmegen en Wijchen halen ze marktaandelen die richting tweemaal marktevenredig gaan. Ook in andere markten wordt het marktaandeel stevig verbeterd en werken ze met focus en zeer pro-actief aan het binnenhalen van zowel MKB als Large en National accounts.
Ondernemen is ook samenwerken! Samenwerken met klanten, uitzendkrachten en Olympia.
Zowel op lokaal als nationaal niveau zijn klanten lovend over hun vestigingen en de geleverde dienstverlening. Dit resulteert al jaren in winstgevende groei op al hun vestigingen en daar is het einde nog lang niet in zicht.
Een weekendje Rome met alle medewerksters of een implementatie bij een grote opdrachtgever Margot en Monique kunnen het en doen het!”

Pioniers van het eerste uur
De samenwerking tussen beide vrouwen dateert al vanaf 1990. Twintig jaar geleden hebben ze elkaar leren kennen. Beide komen ze oorspronkelijk van een andere grote landelijke uitzender. In 1998 waren ze betrokken bij de lancering van de franchiseformule van Olympia.
Toen Margot zelfstandig haar eerste Olympia-vestiging startte was zij de 3e of 4e franchisenemer in de lange rij die zou volgen. Al snel breidde ze haar onderneming uit met een tweede en derde vestiging.

Participeren
Monique werkte aanvankelijk bij Olympia als national accountmanager. Margot nodigde Monique al snel uit als participant in haar vestiging zodat ze samen hun bedrijf konden uitbouwen. Zo werd hun vroegere samenwerking voortgezet.

Beheer van vestigingen
Het beheer van de vestigingen hebben ze geografisch verdeeld:
Monique Schuurmans beheert de vestigingen in Nijmegen, Venray en Wijchen. Margot Zeevenhoven beheert de vestigingen in Helmond en Cuijk. Naast de reguliere vestigingen hebben ze nog een 5-tal inhouse vestigingen bij bedrijven in hun gebied. Voor die bedrijven bemiddelen en beheren ze de flexibele schil en dragen ze zorg voor continuïteit en kwaliteit in de personeelvoorziening.

Omzet
Nijmegen, Helmond en Venray zijn in rangorde hun top vestigingen met de hoogste omzet.

Taken verdeeld
Monique en Margot hebben hun directietaken onderling verdeeld: Margot is verantwoordelijk voor personeel, finance en facility en Monique houdt zich vooral bezig met alle commerciële taken en de contacten met de bedrijven.

Jaarlijkse omzetgroei
“Sinds het bestaan van ons bedrijf zijn we nog elk jaar in omzet gegroeid,” zo melden ze. “Al merken we wel dat sinds 2009 de marge onder druk staat.”

Verkozen door collega franchisenemers
Wat is de achtergrond van de Award? Margot Zeevenhoven: “In 2009 werd de Award voor het eerst toegekend. Er waren op dat moment 100 vestigingen. Inmiddels zijn het er 125. De nominaties zijn door de directie van Olympia bepaald en werden gebaseerd op een aantal kengetallen zoals groei van het marktaandeel, de gemiddelde marge, ondernemerschap en de binding met de eigen medewerkers en de klanten. Op basis van deze resultaten werden uiteindelijk drie franchisenemers genomineerd.”
Tijdens de verkiezing op de landelijke franchisedag hebben de aanwezige franchisenemers bepaald wie van de genomineerden de Award in 2010 uiteindelijk toekwam. De verkiezing werd voorafgegaan door video’s van de drie genomineerden in hun werkomgeving.
Margot Zeevenhoven en Monique Schuurmans werden de favoriet.

Continuïteit en plezier
Wat gaf – naar hun inschatting – de doorslag bij de keuze van hun collega’s? “Wij vinden het belangrijk om goede partners in business te zijn. We scoren hoog in continuïteit en binding zowel met de markt als op de werkvloer. We kennen weinig verloop van personeel en klanten. We werken hard en doen dat echt met elkaar en met onze medewerkers. We besteden als team ook tijd aan leuke dingen, zoals gezamenlijk een weekend naar Rome of een dag naar de Efteling. Dat zijn investeringen die zich terugbetalen in het dagelijkse werkplezier. We doen dit nu al tien jaar en we genieten van de uitdagingen van het ondernemerschap en van de contacten binnen en buiten ons bedrijf.”

Waardering
Als hun grootste succes zien ze de ruimte die ze voor zichzelf hebben gecreëerd hebben om altijd te blijven groeien zonder het plezier in het werk uit het oog te verliezen.
Tijdens zo’n langdurige samenwerking leer je elkaar onder alle omstandigheden kennen. Monique waardeert in Margot onder andere haar grote gevoel voor humor, haar zakelijk inzicht, haar directheid en haar doorzettingsvermogen. Andersom waardeert Margot in Monique haar optimisme, haar charme, haar commerciële daadkracht, haar betrokkenheid en ook haar doorzettingsvermogen.

Feestelijke uitreiking
Beide kijken ze uit naar donderdagavond 24 juni. Dan is de feestelijk uitreiking in Restaurant “Thuis bij Fien” in Wijchen. Daar verheugen ze zich op. “Reken maar dat het gezellig wordt!” zo bevestigt Schuurmans.