Wiertz Personeelsdiensten: meer filialen in Limburg

0
319

De Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten gaat de komende maanden onderzoeken welke vestigingsplaatsen in deze provincie in aanmerking komen voor het openen van nieuwe filialen.

Dat is opmerkelijk omdat steeds meer uitzendorganisaties filialen sluiten. De dienstverlening wordt dan overwegend via digitale toepassingen zoals internet aangeboden.

Harm Wiertz
Harm Wiertz: “Ik vraag mij af wat de motieven zijn van uitzendorganisaties die zeggen dat iedereen alleen nog maar digitaal wil solliciteren, want het is eenvoudig niet juist. Ik vrees dat die bureaus dat gewoon zeggen uit oogpunt van kostenbesparing”.

Minimaal 4 kantoren erbij
Wiertz denkt er over om minimaal 4 kantoren toe te voegen aan het bestaande vestigingsnetwerk. Op dit moment heeft de Limburgse uitzendorganisatie 12 vestigingen in Limburg.

Mensenwerk
“Arbeidsbemiddeling is en blijft mensenwerk” aldus ondernemer Harm Wiertz. “Natuurlijk kun je een deel van het werk digitaliseren, maar uiteindelijk moeten we elkaar in de ogen kijken. Dat geldt voor de werkzoekende die we moeten helpen met de voorbereiding op weg naar de job, en dat geldt ook voor de werkgever die we ontzorgen op HR gebied. Limburgse werkzoekers en werkgevers verdienen het om persoonlijk geholpen te worden en niet door een onzichtbaar callcenter of een onpersoonlijke robot”.

Toegevoegde waarde in dienstverlening
Wiertz Personeelsdiensten hanteert de opvatting dat een filiaal in de buurt bij kan dragen aan een goede dienstverlening. Uiteindelijk zul je als dienstverlener toegevoegde waarde moeten leveren. “Daar komt bij dat de overheid de arbeidsbemiddeling steeds meer over laat aan de private partijen” aldus Wiertz. “Vandaar dat we ons initiatief bekend maken op Prinsjesdag. Waar vroeger elk dorp een eigen arbeidsbureau had is dat nu al lang niet meer het geval. Wij vinden dat elk dorp toch recht heeft op gelijksoortige dienstverlening. Juist die dienstverlening dichtbij helpt mensen sneller een baan te vinden, en is bovendien goed voor de leefbaarheid van het dorp.”

Bron: Wiertz Personeelsdiensten, 17 september 2014