Wiebes: ‘Vertraging ZZP-modelovereenkomsten door mij’

0
160

Staatssecretaris Eric Wiebes in Tweede Kamer: “De achterstand die de Belastingdienst heeft opgelopen bij de beoordeling van modelovereenkomsten voor zelfstandige professionals (zzp’ers) komt door mij.”

“Ik heb de Belastingdienst opgedragen om in de meewerkstand te gaan en samen met ondernemers te werken aan iets wat aan de wet voldoet”, zei de staatssecretaris van Financiën dinsdag in antwoord op vragen van D66 Kamerlid Steven van Weyenberg, die hem naar de Kamer had geroepen om zich te verantwoorden voor de grote vertraging in de goedkeuring van modelovereenkomsten.

Vorige week maakte de staatssecretaris cijfers bekend omtrent de afhandeling van de ZZP modelovereenkomsten in het kader van de Wet DBA, waaruit blijkt dat de helft van de modelovereenkomsten wordt afgekeurd. Slechts een op de vijf wordt goedgekeurd. Lees meer

Bron: FD, 6 september 2016

Lees ook het interview met Wiebes in Forum (VNO-NCW), waarin hij zegt dat werkgevers onnodig moeilijk doen over de Wet DBA. “Houd op met de bangmakerij. Er zijn veel misverstanden in omloop.”