Wie wordt loopbaanprofessional van het jaar?

0
55

Op 9 december 2021 organiseert LoopbaanPro de allereerste LoopbaanPro Awards.
LoopbaanPro
Tijdens dit evenement, dat in het teken staat van de levensloopbaan, kent een kundige vakjury onder leiding van NOLOC-voorzitter Ester Leibbrand prijzen in drie categorieën toe.

Onze arbeidsmarkt is volop in beweging. Oude banen verdwijnen, nieuwe banen komen ervoor terug. Ondertussen verhuizen mensen van de ene sector naar de andere in niet eerder vertoonde getalen. En wist je dat er nu – voor het eerst sinds het CBS dat begon te meten – meer vacatures dan werklozen zijn? Goede loopbaanprofessionals zijn kortom nog nooit zo hard nodig geweest.

Om het cruciale werk van loopbaanprofessionals te erkennen en te belonen – én om een aantal echte toppers extra in het zonnetje te zetten – organiseert LoopbaanPro op 9 december 2021 voor de allereerste keer de LoopbaanPro Awards. In de categorieën Loopbaanpro van het jaar, Case van het jaar en Team van het jaar worden tijdens dit evenement prijzen uitgereikt.

Kundige vakjury bepaalt winnaars
Wie in aanmerking komen voor de prijzen – en wie ze uiteindelijk in de wacht slepen – wordt bepaald door een kundige vakjury. Niemand minder dan Ester Leibbrand neemt daarvan de leiding.

“Ester is voorzitter van beroepsvereniging NOLOC – een beter gekwalificeerde juryvoorzitter kunnen we ons niet voorstellen”, vertelt Marieke Wehner, organisator van de Awards. “Wie er verder op de jurystoeltjes plaatsnemen maken we in aanloop naar het evenement bekend.”

De vakjury zal in alle drie de eerdergenoemde categorieën een award toekennen. In de categorie Case van het jaar maken mobility-, re-integratie-, verzuim- en loopbaancoachbureaus bovendien kans op een publieksprijs.

Evenement in het teken van de levensloopbaan
De allereerste LoopbaanPro Awards worden onderdeel van LoopbaanPro Live, een evenement voor loopbaanprofessionals en werkgevers. De levensloopbaan, we hebben het dan over privégebeurtenissen die je professionele leven beïnvloeden, staat tijdens dat evenement centraal.

“Als je als werkgever iemand aanneemt, krijg je niet alleen de professional, maar ook de mens in dienst”, vertelt Wehner daarover. “En met mensen gebeuren dingen, of ze dat nu willen of niet. Ze worden ziek, krijgen een kind of worden mantelzorger. De vraag is vervolgens: hoe ga je daar als werkgever mee om?”

Andere privégebeurtenissen waar je professionele leven door beïnvloed wordt, en waar LoopbaanPro Live dus aandacht voor vraagt, zijn rouwverwerking, miskramen en IVF-trajecten. De nadruk bij die thema’s ligt opnieuw op de vraag: ‘hoe ga je daar als werkgever mee om?’. Lichtere thema’s zoals opgroeiende kinderen en promotie en demotie komen eveneens aan bod.

Schrijf je in!
Wil jij niets missen van de LoopbaanPro Awards? Schrijf je dan in via deze link. Je kunt ook een loopbaanprofessional, loopbaanteam of loopbaancase nomineren voor een award.

De LoopbaanPro Awards worden in Amersfoort uitgereikt, maar delen van het evenement zullen ook online plaatsvinden.

Bron: LoopbaanPro, 15 september 2021

Lees ook
Gratis ontwikkeladvies bij loopbaanadviseur
Snelle oprichting landelijke loopbaanwinkel nodig
‘Weet jij wat er speelt?’ – verzuim door stress