Werving- en selectiebureau Vitae meest ingeschakeld

0
793
Logo Vitae
Logo Heliview

18 februari 2009

Vitae, het netwerk van de Nieuwe Professional, en werkmaatschappij van Manpower, is in 2008 van alle werving- en selectiebureaus het meest ingeschakeld.

Van alle opdrachtgevers koos 12% voor Vitae. Dit blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor 2008, module Werving- en selectiebureaus, van Heliview Research. Ook in 2007 werd Vitae, met een aandeel van 11%, van alle werving- en selectiebureaus het meest ingeschakeld.

Ingeschakelde W&S bureaus

Kennis van kandidaten
“De kracht van Vitae schuilt in het feit dat wij onze kandidaten écht kennen. Dat wordt gewaardeerd door onze klanten en daar ben ik heel blij mee. Vitae kijkt niet alleen naar de ervaring van kandidaten, maar ook naar hun ambities, potentieel en wensen. Op die manier vergroten wij de kans dat de kandidaten van Vitae het verschil gaan maken bij onze opdrachtgevers.” Aldus Hein Pouw, webber bij Vitae.

Werving- en selectiebureaus vooral voor HBO-functies
Uit het onderzoek blijkt verder dat werving- en selectiebureaus voornamelijk worden ingezet voor functies op HBO-niveau. Op universitair niveau zocht 46% een geschikte kandidaat met behulp van een werving- en selectiebureau. Er worden vooral kandidaten gezocht voor technische, commercieel uitvoerende en financieel management functies.

Keuze van een werving- en selectiebureau
Werkgevers houden bij het kiezen van een geschikt werving- en selectiebureau vooral rekening met de specialisatie en kwaliteit van het bureau en het soort personeel dat het bureau aanbiedt. Hierbij gaan bedrijven vooral af op de “eigen ervaringen” (55%). Ook is er vaak sprake van een vast bureau of mantelcontract. Daarnaast speelt mond-tot-mond reclame nog een rol.

Werving- en selectiebureaus – gebruik

Het gebruik van werving- en selectiebureaus is in 2008 nagenoeg gelijk gebleven aan het gebruik in 2007. Van de onderzoekspopulatie heeft 26% een werving- en selectiebureau ingeschakeld en daar gemiddeld 4,6 vacatures uitgezet.

Vitae – klant van FlexService
Vitae is een landelijk personeelsbemiddelingsbureau voor de werving en selectie van vast personeel en de bemiddeling van tijdelijke professionals. Vitae is een werkmaatschappij van Manpower. Vitae maakt gebruik van software van FlexService.

Bron: Vitae.nl en Heliview.nl, februari 2009

Arbeidsmarktmonitor, module Werving- en selectiebureaus
> Lees de productinformatie
De tekst van het complete onderzoek is verkrijgbaar bij Heliview Research.