Werving fiscalisten – wat willen tax professionals?

0
58

Fiscalisten hebben voldoende keuze op de arbeidsmarkt. Suzan van Mook was Tax Consultant bij Deloitte, en werft en selecteert nu fiscalisten voor Robert Walters. Volgens haar zijn er vier factoren die fiscalisten belangrijk vinden bij hun keuze voor een werkgever.

1. Meer gevoel met de business
Bij een groot advieskantoor werken ze aan interessante vraagstukken voor grote, veelal internationale klanten. Maar ze zien minder goed wat er met je advies gebeurt, en bij de implementatie zijn ze niet betrokken. Vanwege dit gebrek aan praktijkervaring stappen velen over naar het bedrijfsleven, waar hun keuzes zichtbaar impact hebben. Ook is de samenwerking met andere disciplines intensiever.

2. Brede ontwikkelingsmogelijkheden
Advieskantoren laten hun fiscalisten steeds jonger kiezen voor een niche. Dat maakt het lastiger om later van koers te veranderen en werkt benauwend. Veel fiscalisten hebben daarom naast vaktechnische cursussen ook behoefte aan andere trainingen: Engels, soft skills of een post-master. Werkgevers die dat aanbieden zijn aantrekkelijker.

3. Transparantie en waardering
Het krijgen van promotie bij advieskantoren blijkt vaak minder transparant dan het wordt voorgesteld. Dat leidt geregeld tot frustratie bij fiscalisten. Datzelfde geldt voor het onoverzichtelijke bonusbeleid. In de transactiepraktijk zijn werkdagen van 14 uur geen uitzondering. Het belang van waardering voor die enorme inzet, in de vorm van een bonus, wordt onderschat.

4. Goed salarispakket en gezonde work-life balance
De beroepsgroep is een van de beter betaalde in Nederland. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn daarom cruciaal bij het werven van fiscalisten. Niet alleen een auto, laptop en telefoon, maar zeker ook aan de mogelijkheid om flexibel te werken qua tijden en locatie, en de typisch Nederlandse papa-dagen.

Bron: Robert Walters, 6 september 2016