Werven via Hyves wordt niet op prijs gesteld

0
239

24 oktober 2007

Werkgevers moeten voorzichtig zijn met het ‘online uitpluizen’ van (potentiële) werknemers via de sociale netwerken als bijvoorbeeld Hyves.

Uit onderzoek van Manpower blijkt dat bijna de helft van de werknemers ronduit razend zou zijn als hij daar achter komt. 56 procent vindt het zelfs onethisch. Verder komt nu duidelijk naar voren dat dergelijke sites steeds meer invloed hebben. Een aanzienlijke hoeveelheid mensen gebruikt sociale netwerksites inmiddels voor werkgerelateerde zaken. Bijna een vijfde gebruikt ze bijvoorbeeld om informatie over een potentiële werkgever te vinden en een tiende om te netwerken en werk te vinden.

Sociale netwerksites
Het onderzoek wijst uit dat er verschillend gereageerd wordt op de trend van de sociale netwerksites. Slechts een derde van de werknemers is niet bang dat potentiële werkgevers persoonlijke gegevens kunnen achterhalen. Vier van de tien hebben hun online persoonlijke informatie al beperkt uit angst dat een eventuele werkgever die vindt. Bijna tweederde zegt het niet te zien zitten om online een sollicitatiegesprek te voeren, hoewel dit in de toekomst waarschijnlijk steeds meer geaccepteerd zal worden.

Bron: Manpower, 24 oktober 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.       

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Volg de flexmarkt op de voet en meld je aan voor het wekelijkse gratis FlexNieuws.