Werkzoekende checkt eigen online imago niet bij sollicitatie

0
116

Een groot deel van werkzoekend Nederland checkt tijdens de voorbereiding op een sollicitatiegesprek niet welke informatie er online over zichzelf te vinden is.

42 procent van de werkzoekenden zegt dit nooit te doen en 35 procent doet dit soms. Daarnaast checkt 59 procent nooit welke foto’s er van hem of haar op internet te vinden zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 3.000 werkzoekenden.

Voorbereiding sollicitatiegesprek
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat werkzoekenden in 38 procent van de gevallen hun sollicitatiegesprek een half uur tot een uur voorbereiden. 25 procent van de sollicitanten besteedt tussen de 15 en 30 minuten aan voorbereiding en 23 procent ruimt er 1 tot 2 uur voor in.

Bijna iedere werkzoekende bereidt zich op een sollicitatiegesprek voor door informatie te zoeken over het bedrijf (97 procent) en door alle mogelijke (moeilijke) vragen door te nemen (88 procent). Daarna volgen nog drie voorbereidingsactiviteiten: 41 procent geeft aan te oefenen om alle sterke punten over zichzelf in één keer te kunnen noemen, 34 procent zoekt van te voren informatie over zijn of haar gesprekspartner en 31 procent zoekt naar de laatste sollicitatietips.

Unique biedt op haar site de Whitepaper Gouden sollicitatietips van recruiters

Bron: Unique, 13 september 2012