"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Werknemers pessimistischer over eindejaarsbonus

Slechts 38% van werknemers verwacht eind van het jaar een bonus te krijgen. Vorig jaar was dit nog 43%. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het vierde kwartaal van dit jaar.

44% van de mannen verwacht eind van het jaar een bonus. Van de vrouwen denkt slechts 30% een extra financiële beloning te krijgen.

Verwachtingen economie
Deze cijfers lijken geen relatie te hebben met de verwachtingen die werknemers hebben van hun werkgever. Driekwart verwacht namelijk dat zijn of haar werkgever het financieel beter zal doen in 2017. De meeste werknemers verwachten ook dat de economie zal verbeteren in 2017 (60%). Een derde denkt dat de economie juist zal verslechteren.

Mannen en jongeren positiever
Mannen zijn positiever over de economie dan vrouwen. Gemiddeld verwacht 60% van de werkende Nederlanders dat komend jaar de economie zal groeien, onder mannen is dat 65%. Bij jongeren (werknemers onder de 34 jaar) ligt het percentage met 69% nog hoger.

Bron: Randstad, 21 december 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.