Werklozen per bus langs kassen

0
657

16 maart 2012

Werklozen uit Rotterdam, Den Haag, Delft en de gemeente Westland trekken binnenkort met speciale bussen langs de Westlandse kassen, op zoek naar werk.

Oproep minister Kamp
Het initiatief is een reactie van de gemeente Westland op de oproep van minister Kamp, om werklozen een kans te geven in de tuinbouw. De pilot wordt gestart in samenwerking met uitzendbureaus Tido Vesta en EG Personeelsdiensten, en met Werkplein Westland en de gemeenten uit de regio. Met de pilot willen de gemeenten ervaring opdoen met een gezamenlijke aanpak.

Op 19 maart is er een voorlichtingsbijeenkomst voor werkzoekenden in de kassen. Het plan is dat er zes bussen met 400 werkzoekenden naar deze bijeenkomst vertrekken. Geïnteresseerden kunnen op 26 maart instappen in bussen, die hen naar werkgevers in de glastuinbouw brengen. Het Werkplein Westland probeert vervolgens samen met de ondernemers de vacatures te matchen. In de bussen zitten ook bestuurders uit de verschillende gemeenten. Zij willen met eigen ogen zien hoe werklozen aan een baan worden geholpen.

Korten op uitkering
Het initiatief is niet geheel vrijblijvend: wie niet op de oproep reageert kan gekort worden op zijn uitkering. Het is de bedoeling dat in eerste instantie 150 mensen aan het werk worden gezet.

Bron: Gemeente Westland