Werkapp Maqqie blijft snel groeien

0
399

Werkplatform Maqqie blijft snel groeien.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers. De werkapp rapporteerde het eerste half jaar een groei van 100% ten opzichte van het gehele voorgaande jaar. De omzet bedroeg 13,5 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2022.

Pieter Jacob Leenman, founder/CEO van Maqqie wijt dit aan de behoefte aan flexibiliteit: “Er zijn inmiddels 112 duizend meer vacatures dan werklozen. Een schaarse markt heeft baat bij flexibiliteit, om werknemers zo optimaal mogelijk in te zetten. Zonder smeerolie loopt een motor vast, dat geldt ook de arbeidsmarkt.”

“We moeten toewerken naar een toekomst waar technologie een cruciale rol vervult in het benutten van het schaarse arbeidspotentieel. Dat willen wij met Maqqie doen. De economische en maatschappelijke waarde van flexibiliteit is groot en moet daarom beloond worden. Daar maken wij ons hard voor. Zekerheid heeft een prijs, flexibiliteit loont.”

In het FD van 9 augustus verklaart hij dat het hele recruitmentproces digitaal is via Maqqie.

Uitzenden en zzp
Zo’n 85% van de omzet komt van uitzendcontracten en 15% van zzp-contracten.
De verloning gebeurt volgens de wetgeving en de uitzend-cao met de inlenersbeloning. Algoritmes bepalen of het contract cao-proof is. Maqqie levert ook zzp’ers (mits ingeschreven bij de KvK). Vanaf eind dit jaar gaat het payroll bieden, dat wil zeggen: het werkgeverschap overnemen van werkgevers die zelf hun personeel blijven werven en selecteren.

Maqqie maakt nog geen winst, de nadruk ligt nu op investering om de ‘Spotify van de arbeidsmarkt’ te worden, verklaart Pieter Leenman.

Bron: Maqqie en fd, 9 augustus 2022

Lees ook
Maqqie verviervoudigt omzet in 2021