Wereldwijde stijging vacatures olie- en gasindustrie

0
266

De Hays Oil & Gas Job Index meldt dat in verschillende regio’s meer mensen worden aangenomen en de salarissen stijgen.

De Hays Oil & Gas Job Index, die het aantal banen in de olie- en gasindustrie bijhoudt, is gestegen naar 1.99. Een sterke stijging ten opzichte van de 1.65 aan het eind van Q1 en de 1.69 van een jaar geleden. De Job Index is in oktober 2010 vastgesteld op 1 en hieraan wordt per kwartaal getoetst. 2014 laat zien dat in veel verschillende regio’s meer mensen worden aangenomen en dat de salarissen stijgen. Ook bonusregelingen en secundaire arbeidsvoorwaarden worden weer ingezet om toptalent in gewilde specialismen aan te trekken. De Job Index is een grafische weergave van het aantal vacatures dat wereldwijd is geplaatst op negen olie- en gas banenportals.

> Bekijk het rapport

Hays Oil & Gas Job Index

John Faraguna, Global Managing Director van Hays Oil & Gas: “In het tweede kwartaal zagen we een toename van het aantal banen in de olie- en gasindustrie. In de meeste regio’s over de hele wereld zijn dit kwartaal meer vacatures ingevuld dan in het eerste kwartaal. We zijn optimistisch over het wereldwijde herstel van de economie ondanks de politieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne en de instabiliteit in het Midden-Oosten. Bedrijven moeten wel blijven investeren ondanks de druk om de cashflow te verbeteren en de roep om rendement over de laatste vijf tot tien jaar. Wij verwachten dat de groei in de vraag naar gekwalificeerd personeel doorzet, ook al neemt de vraag in sommige regio’s voor bepaalde competenties iets af.”

De Nederlandse olie- en gassector
Cengiz Cam, Senior Consultant Oil & Gas, Hays Nederland: “Vanuit de markt merken wij dat klanten bereid zijn om vacatures te plaatsen en dat zij weer vertrouwen hebben in de economie. Op dit moment signaleren wij met name een toenemende vraag naar project engineers, process engineers, mechanical engineers, maintenance specialists E & I, maintenance engineers en piping engineers.”

Trends per regio
Naast wereldwijd inzicht in de banenmarkt in de olie- en gasindustrie, laat de Hays Oil & Gas Global Job Index ook regionale cijfers zien van maandelijks geposte vacatures.

Bron: Hays, 8 september 2014