Week van het werkgeluk

0
139
Werkgeluk manifest
Werkgeluk manifest

De week van 21-27 september 2020 is de week van het werkgeluk.

Werkgeluk loont. In de eerste plaats voor jezelf. Want als je gelukkig bent, ben je gezonder, vitaler, vrolijker, socialer en succesvoller. Maar ook voor organisaties. Gelukkige medewerkers zijn meer betrokken, productiever, coöperatiever, creatiever en innovatiever. Ze zijn minder vaak ziek en hebben minder kans op een burn out.
Lees meer

Solkie meet werkgeluk
Veel bedrijven waarvan medewerkers thuiswerken, weten lang niet altijd of die medewerkers nog gelukkig zijn met hun baan. “Thuiswerken maakt mensen regelmatig productiever dan op kantoor. Het gevaar zit erin dat ze contact met collega’s verliezen”, zegt Niels Blokker (39) van Solkie. Terwijl dat één van de grootste pijlers is van werkgeluk.

Niels Blokker en Stephan Spies helpen ondernemers met het monitoren van het medewerkerswerkgeluk. Met hun start-up Solkie hebben zij gamification toegevoegd aan de onderzoeken.

Inmiddels werken tientallen bedrijven met het systeem Solkie. Medewerkers krijgen een keer per maand een vragenlijst, die ze in 2 minuten kunnen invullen.

Bron: Solkie, 14 september 2020