Waarom kiest Mark Tuitert voor YoungCapital?

0
1060

Een opmerkelijke baanwissel…

Waarom kiest Mark Tuitert voor YoungCapital?

Mark: “Ik had meteen een klik met de mensen. Ze zijn ambitieus en denken niet in hokjes.”

Wat gaat hij er doen?

YoungCapital: “Mark wordt lid van ons National Account Team en gaat zich bezighouden met client relations management en business development.”

YoungCapital

Recruitment van jong talent
YoungCapital beheert drie labels: StudentenWerk, StudentJob en YoungCapital Professionals.
“Met StudentenWerk bieden we werving & selectie, uitzenden en detacheren van studenten op arbeidsmarkt,” zegt Ineke Kooistra, die sinds vorig jaar directeur is van de organisatie.

“StudentJob is onze internationale tak. Jonge mensen, native speakers, richten websites in voor online recruitment in meerdere Europese landen. Voor heel grote klanten zijn we bezig de werving van personeel op te zetten vanuit dit internationale online recruitmentcentrum, dat opereert vanuit ons hoofdkantoor in Hoofddorp. Op dit moment bekijken we of we elders in Europa vestigingen gaan openen.
Via YoungCapital Professionals bemiddelen we starters op de arbeidsmarkt met 0 tot 8 jaar werkervaring. We leiden ook IT’ers op voor corporate organisaties.”

Uitdagend
“We staan bekend als de challenger in de markt,” zegt Ineke. “We zijn al de nummer 1 jongerenspecialist van de uitzendbranche, maar hebben alles in huis om onze groei te verdriedubbelen. We hebben onze database met miljoenen kandidaten, onze zelfgebouwde IT-systemen, en een doortimmerde operationele structuur. Onze diensten beperken zich niet tot ‘simpel’ uitzenden, wij leveren complete HR-businessoplossingen. Tegelijk maken wij ons sterk voor de jongere doelgroep. Op dit punt komt de rol van Mark in beeld. Hij kan ons helpen onze boodschap breder te verkondigen en zo de arbeidsmarktpositie van ons jonge talent nog steviger neer te zetten in Nederland.”Ineke Kooistra

Het onbekende
“Die uitdaging spreekt mij aan,” zegt Mark. “In het schaatsen wil je ook altijd je grenzen verleggen en richt je je op iemand om te verslaan. Wat ik als topsporter heb ervaren is mooi. Buiten de sport wil ik nu mijn talenten ontwikkelen. In de afgelopen maanden ben ik met diverse bedrijven in gesprek geweest. Het eerste gesprek dat ik voerde met Ineke Kooistra en anderen in deze organisatie voelde meteen goed. Ik zag dat het voor veel bedrijven moeilijk is om mijn talent te vertalen naar een concrete loopbaan. Ze zien mij binnenkomen, een olympisch kampioen, een bekende schaatser, maar ja, wat kun je daar mee?
Opvallend aan het management bij YoungCapital is dat zij niet bang zijn voor het onbekende.
Ze kunnen ermee omgaan en denken niet in hokjes.”

The Future Is Now

Marketing
“Nadat ik in maart van dit jaar besloot om te stoppen met de topsport, heb ik net als veel sporters na de piek ‘het zwarte gat’ van een onbekende toekomst onder ogen moeten zien. Ik was mijn vertrouwde kaders en mijn dagindeling kwijt.

Als schaatser werd ik veel geconfronteerd met marketing. Sponsoring is de levensader van het schaatsen. Vanuit die ervaringen wist ik: dit vind ik leuk, hier wil ik meer mee doen. Maar hoe geef je dat vorm, waar, bij welke organisatie, met welke mensen? Er was veel wat ik niet wist toen ik een nieuwe werkomgeving moest verkennen. Ik wist alleen dat voor mij de klik met de mensen, het team, de doorslag geeft.

Zo werkte het ook in het schaatsen. Als ik in de juiste omgeving zit tussen mensen waar ik een goed gevoel bij heb, die mij direct bij de hand nemen, gaat het leerproces bij mij heel snel.

In alles wat ze bij deze club doen, proef je het ondernemerschap. De oprichters, Rogier Thewessen, Hugo de Koning en Bram Bosveld zijn zo’n beetje van mijn leeftijd. Ik kan in korte tijd veel van hen leren. Zij hebben hun business via trial and error ontwikkeld en zijn niet bang om nieuwe dingen te proberen. Dat herken ik uit de topsport. Wie bang is, is geen winnaar. Je moet dwars door de enge momenten heen gaan om te groeien in je prestaties. Ik ben tijdens het schaatsen zo vaak gevallen op het ijs. Maar dan sta je op, je stelt je focus bij en uiteindelijk vind je wel de koers die je brengt waar je moet zijn.”

National Account Team
“Mark wordt lid van ons National Account Team dat verantwoordelijk is voor het beheer van grote opdrachtgevers in Nederland en ook voor het binnenhalen van nieuwe klanten,” zegt Ineke. “Om dat te kunnen moet hij alle facetten van onze organisatie leren kennen. Daarnaast zal hij bijdragen aan business development. Hij zal een belangrijke rol spelen in events voor opdrachtgevers. Hij kan zijn eigen ervaring en marketingkwaliteiten inzetten. Hij zal ook kijken naar maatwerkoplossingen voor klanten. Er zijn organisaties die een eigen HR-afdeling hebben en aan ons vragen: kunnen jullie ons enthousiasmeren en inspireren met een visie die bij ons past?
Het is fantastisch dat aan te kunnen bieden. Ik zie hem dat helemaal doen.

Hij is eigenlijk de verwezenlijking van onze visie op the New Professional. Wij kijken naar wat je kunt als mens. Het cv, het papiertje, is daaraan ondergeschikt. Als je de juiste sociale en communicatieve vaardigheden bezit voor een vak, dan ben je al heel ver. De vakkennis kun je in principe bijleren. Voor Accountmanagement en Client Relations Management heb je een sterke persoonlijkheid nodig. Die heeft hij. Dat is de basis. Bovendien heeft hij gevoel voor marketing en sales. Met de juiste begeleiding kan hij een expert worden in de recruitmentbranche.”

Jij hier?
Het inwerktraject is al begonnen. Afgelopen week heeft Mark een YoungCapital vestiging bezocht in Utrecht. Hij deed een intake-gesprek met een studente, die een bijbaan zocht. “Ze had het nieuws die ochtend op de radio gehoord, maar keek wel raar op toen ik tegenover haar zat. ‘Jij hier?’ zei ze. Maar ze herstelde zich snel en pakte het goed op. Als ik werkgever was, zou ik haar meteen aannemen. Een slimme meid.

Mark Tuitert, Een andere tak van sportIk vind het zinvol om jonge mensen en bedrijven bij elkaar te brengen. Dat spreekt mij aan in deze voor mij nieuwe tak van sport.”

The Future Is Now
Mark gaat ook blogs schrijven.
Er is alvast een boek gemaakt over zijn baanwissel, dat nog veel witte bladzijden kent, veel ruimte dus voor aantekeningen.

“De slogan The Future Is Now vind ik heel erg bij mij passen,” zegt Mark. “Op dit moment helemaal. Ik ben een nieuwe toekomst aan het ontdekken en ik ga kijken vanuit mijn sportervaring wat het betekent om jezelf opnieuw te ontdekken, om je talent opnieuw te zoeken en een nieuwe richting te vinden. Wat is hetzelfde als in de sport en wat is nieuw? Welke ervaringen kan ik inzetten voor het bedrijfsleven? Wat kom ik zoal tegen tot en met de meest basale dingen? Wat dat is, weet ik nog niet, maar daar ga ik over schrijven en over vertellen. En misschien is het dan over een jaar een boek waar andere mensen, die hun eigen talent willen ontwikkelen, ook iets aan hebben.”

Het is duidelijk. Die baan is voor Tuitert.
Hij is enthousiast, heeft ideeën en wil veel kennis en ervaring opdoen.
Een sterke troef voor YoungCapital.

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws