‘Flexibel werken bij steeds meer werkgevers mogelijk’

0
188

Steeds meer werkgevers faciliteren werknemers die thuis willen werken, of op wisselende werktijden.

Dat blijkt uit een recent Salary Survey van uitzendorganisatie Walter People onder 150 werkgevers en meer dan 900 medewerkers werkzaam binnen de financiële administratie, IT support, supply chain en office support.

Flexibele uren populairste secundaire arbeidsvoorwaarde
Kandidaten in functies in finance en business support en hun werkgevers geven aan aandacht te hechten aan flexibele werkvormen. Zo geeft 38 procent van de kandidaten aan liever mogelijkheden te hebben om flexibel of thuis te werken, dan bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding, lease auto, kinderopvangmogelijkheden, gratis lunch of een telefoon of iPad van hun werkgever. De flexibele werktijden zijn daarbij net iets populairder onder kandidaten dan de mogelijkheid om thuis te werken.

Kritische kandidaten, betrokken werkgevers
Volgens Walters People Manager Huib-Jan Verhoef zijn kandidaten het afgelopen jaar kritischer geworden bij hun baankeuze. “Ze besteden meer aandacht aan de werkomgeving en ontplooiingsmogelijkheden die een werkgever ze biedt. Het aantal vacatures is toegenomen, waardoor kandidaten meer keuzemogelijkheden hebben. Kortom, ze kunnen weer hogere eisen stellen”, aldus Verhoef.

Flexibele tijden en werkplekken
Verhoef merkt op dat het werkgevers zowel gaat om mogelijkheden om het werken op andere locaties dan kantoor te faciliteren, als om flexibeler werktijden. Vooral werknemers – zowel mannen als vrouwen – die net kinderen hebben gekregen, hebben baat bij alternatieve werktijden. “Werkgevers bieden tegenwoordig meer ruimte aan jonge ouders om wat met hun uren te schuiven zodat ze hun kinderen naar de crèche kunnen brengen.”

Bron: Walters People, 10 mei 2016