HeadFirst regelt inhuur IT’ers ministeries SZW en VWS

0
251

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben HeadFirst gekozen bij de Europese aanbesteding voor de inhuur van externe IT-professionals.

Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 voorziet HeadFirst samen met twee andere intermediairs in de vraag van beide ministeries naar IT-professionals. Daarnaast verzorgt HeadFirst het contractmanagement van de twee ministeries.

Het contract tussen HeadFirst en de ministeries van VWS en SZW behelst een looptijd van twee jaar met twee verlengingsopties van twaalf maanden. De aanbesteding heeft naar schatting een contractwaarde van meer dan 21 miljoen euro per jaar. De aanbesteding bestaat uit twee percelen. Voor perceel 1 zijn zeven detacheerders geselecteerd en HeadFirst is als één van de (drie) bedrijven geselecteerd voor perceel 2.

HeadFirst gaat zelfstandig professionals en medewerkers van niche-leveranciers leveren aan de twee ministeries. Het gaat daarbij om de inhuur van zelfstandigen voor de uitvoering van reguliere werkzaamheden, specifieke projecten onder de regie van de betreffende dienst van VWS en SZW en specifieke projecten op basis van vaste prijs, datum, functionaliteit en/of kwaliteit. Het contractmanagement bestaat uit het contracteren van specialisten die na het doorlopen van een zogenaamde minicompetitie binnen de ICT mantel als beste zijn gekwalificeerd. Hierbij streeft HeadFirst optimale dienstverlening na in termen van kwaliteit, compliancy en klanttevredenheid.

De ministeries van VWS en SZW hebben op basis van diverse criteria hun keuze gemaakt. Zo zijn onder andere de tarieven, de marge, het toegepaste sourcingproces, de werkwijze wat betreft het afhechten van inhuurrisico’s en de voorwaarden naar onderaannemers beoordeeld bij de selectie. HeadFirst heeft hierbij de economisch meest voordelige aanbieding gedaan. Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst: ‘We zijn zeer blij dat we door de ministeries geselecteerd zijn als bemiddelaar. We leveren onze diensten reeds aan zes andere ministeries, waar we laten zien zeer goed in staat te zijn de juiste professionals op de juiste plek te brengen. We zijn er dan ook van overtuigd dat we ook de ministeries van VWS en SZW de komende jaren de kwaliteit gaan bieden die ze nodig hebben.’

Bron: HeadFirst, 30 januari 2014