Vraag professionals neemt toe

0
212

De vraag naar professionals op de Nederlandse markt neemt toe. Volgens de laatste Robert Walters European Job Index was er in Q2 een stijging van het aantal personeelsadvertenties van 11% jaar-op-jaar.

Opvallend is dat er steeds meer vacatures ontstaan omdat organisaties uitbreiden, waar in voorgaande kwartalen met name sprake was van vervanging van personeel binnen bestaande functies.

Behouden medewerkers
Er is zo’n grote vraag naar talent dat er een tekort aan kandidaten dreigt en bedrijven richten zich nu steeds meer op het behouden van medewerkers naast het aantrekken van extra mensen. Dit heeft geleid tot een stijging van 30% jaar-op-jaar voor advertenties voor HR-professionals en een toename van 19% vergeleken met vorig kwartaal.

Hoge vraag finance professionals
Bij accounting en finance is er een hoge vraag naar professionals. Er is veel beweging onder kandidaten en met het toenemen van het aantal vacatures, is er een steeds breder aanbod aan carriĂšremogelijkheden. In deze sector steeg het aantal vacatures met 25% jaar-op-jaar en met 7% sinds Q1.

Rob Vermaak, Managing Director van Robert Walters Benelux: ”We zien dat een toenemend aantal bedrijven actief kiest voor uitbreiding van hun personeel, wat een directe reactie is op de aantrekkende economie. Uit onze bevindingen blijkt dat er een grote vraag is naar talent in alle sectoren en op alle niveaus. We zien ook dat er een toenemende vraag is naar interim-medewerkers, omdat bedrijven specifieke vaardigheden willen inzetten op projecten.”

Bron: Robert Walters, 17 augustus 2015