‘Vraag naar finance professionals blijft ook in 2017 groeien’

0
211

De vraag naar zelfstandige financiële specialisten groeide stevig in de loop van 2016, en deze trend zal zich in 2017 voortzetten.

Dat voorspelt recruitmentorganisatie Robert Walters, die vandaag zijn jaarlijkse Salary Survey publiceert.

Digitalisering grote aanjager binnen finance & accounting
Aanhoudende economische groei zorgde in 2016 voor toenemende vraag naar accounting & finance professionals. Steeds verdergaande digitalisering van financiële processen zal ook in 2017 voor veel vraag naar gespecialiseerde professionals zorgen. Ook kiezen bedrijven steeds vaker voor het werven van hoogopgeleide startende controllers en accountants om hun finance teams inhoudelijk te versterken.

Vraag naar specialisten binnen het bank- en verzekeringswezen
Ondanks grootschalige bezuinigingen binnen banken en financiële instellingen spelen ook daar veel projecten, met name rond implementatie van wet- en regelgeving, digitalisering en wijziging van systemen. Het updaten van verouderde systemen vereist inzet van gespecialiseerde professionals op het snijvlak van finance, risk en IT.

Talenten zoeken ambitieuze werkgevers
Rob Vermaak, Managing Director Benelux: “Hoogopgeleide kandidaten zijn zeer ambitieus. Zij verwachten dat ook van hun werkgever. Professionals zoeken vooral ontwikkelmogelijkheden, carrièrekansen, verbinding met collega’s en ze willen trots zijn op hun werk. Werkgevers moeten daarop anticiperen.”

Bron: Robert Walters, 10 januari 2017