"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Paul Haarhuis: ‘Flex onterecht in de hoek waar de klappen vallen’

Paul Haarhuis

“Het wordt tijd dat Nederland de ogen opent: flexibele arbeid is een blijvertje,” zegt Paul Haarhuis, Commercieel Directeur van Timing, in zijn column

Haarhuis vindt dat de negatieve beeldvorming rondom flexibele arbeid onterecht is, en spreekt van een onjuiste voorstelling van zaken. “In werkelijkheid is slechts 8 procent van de beroepsbevolking uitzendkracht of payroller en onder andere doordat onze sector ontzettend vaak wordt gecontroleerd, hebben we onze arbeidsvoorwaarden volledig op orde.”

Vooringenomen
Haarhuis zegt geen zin meer te hebben om flex te verdedigen in een debat waar in het beginsel de aanname bestaat dat flex slecht is. “Die vooringenomenheid brengt Nederland ook niet verder in het zoeken naar oplossingen om de sociaaleconomische kloof tussen flexwerkers en mensen met een vast contract verder te verkleinen.”

In discussie
“In plaats van het bemoederen van ‘zielige’ flexwerkers kunnen we beter met elkaar daarover in discussie gaan en niet langer blijven doen alsof het nog mogelijk is om de klok twintig jaar terug te draait,” aldus de commercieel directeur, pleitend voor een progressieve aanpak.

Bron: Timing, 24 maart 2017 

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.