Volkskrant opinie ING en ontslag flexwerkers

0
285

In haar commentaar in de Volkskrant schrijft Sheila Sitalsing dat de trend om flexwerkers te ‘dumpen’ voor 1 juli 2015 voorspelbaar was.

“Dat ze bij diverse bedrijven een deel van hun uitzendkrachten er voor 1 juli nog snel-snel-snel uitgooien. Dat de bedrijven daarmee willen voorkomen dat ze straks deze mensen als een soort vaste werknemer moeten behandelen. Het stond allemaal in de sterren geschreven.

De Raad van State, dat doorgaans verstandig advies over wetsvoorstellen geeft, had het nog zó gezegd toen Lodewijk Asscher zijn wet die de positie van flexwerkers moest versterken had opgesteld: dit zou hun positie juist kunnen verslechteren.” Lees meer >

Eerlijk ondernemen beter voor imago bedrijven, dus ook voor ING
Xander van Uffelen schrijft in de rubriek Opinie van de Volkskrant naar aanleiding van de verontwaardiging over ING en ontslag flexwerkers:
“Bedrijven als ING doen er verstandig aan om de komende maanden zuiver te handelen en geen trucs uit te halen om de nieuwe wet te ontlopen. Eerlijk ondernemen komt ook het bedrijf ten goede. Want loyaal personeel en tevreden klanten zijn uiteindelijk meer waard dan het besparen van luttele duizenden euro’s aan ontslagvergoeding.” Lees meer >

Bron: Volkskrant, 10 april 2015