VNU Media heft VKbanen.nl op en reorganiseert haar vacaturesites

0
628

26 juni 2012

Vacaturesite VKbanen.nl verdwijnt. VNU Vacature Media reorganiseert haar vacaturesites. Intermediair verdwijnt als gedrukt medium en wordt de spil van de nieuwe recruitmentplatforms.

VNU Vacature Media bundelt de krachten van de verschillende merken, producten en media van VNU Media en de Persgroep op het gebied van recruitment. De recruitment-activiteiten van Intermediair, de Volkskrant, vkbanen.nl, AD, Trouw en Het Parool worden op innovatieve wijze met elkaar verbonden. Zo ontstaat een nieuwe, sterke en geïntegreerde propositie voor hoogopgeleiden in Nederland met meer vacatures en meer bereik voor adverteerders in de profit en non-profit sector. Als merk krijgt Intermediair een spilfunctie in het nieuwe platform. Het concept zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar live gaan.

Intermediair-platform richt zich op hoogopgeleiden
De recruitment-proposities van VNU Vacature Media worden gevormd rondom een carrièreplatform waarin het merk Intermediair een centrale verbindingsrol speelt, met daarnaast een jobboard propositie rondom NationaleVacaturebank.nl. Het nieuwe Intermediair-platform gaat zich richten op hoogopgeleiden in Nederland.

Er verdwijnen 100 arbeidsplaatsen
De samenvoeging van de recruitment-activiteiten van de Persgroep en VNU Media heeft diverse organisatorische gevolgen. De nieuwe onderneming telt straks meer dan 200 fte. Door de samenvoeging ontstaan synergiën en verdwijnen straks circa honderd banen in de commerciële, redactionele en ondersteunende afdelingen. Door onder meer een vrijwillig-vertrekregeling zullen gedwongen ontslagen zo veel mogelijk worden voorkomen. Over een Sociaal Plan is overleg gaande met de ondernemingsraden en de vakorganisaties.

Nationale Vacaturebank.nl en InICT voor MBO- en HBO-ers
NationaleVacaturebank.nl en InICT (de banenplatforms van de technologiesites Tweakers.net en Computable) worden ook aan elkaar gekoppeld en zullen banenzoekers uit het MBO en de HBO aantrekken.

Bron: VNU Media, 25 juni 2012