Visma | Raet start zoektocht naar de HR-professional van 2021

0
128

HR- en payroll dienstverlener Visma | Raet gaat op zoek naar dé HR-professional van het jaar.

Al bijna twee jaar lang is door COVID-19 de druk op organisaties, en met name op HR, zeer groot. De komst van het virus heeft veel effect op de werkzaamheden van de HR-professionals. In de afgelopen twee jaar hebben de professionals zich zeer creatief en flexibel moeten opstellen, waardoor prioriteiten zijn verschoven en werkzaamheden worden uitgesteld.

Om te laten zien hoe waardevol de HR-professionals zijn en ze extra in de schijnwerpers te zetten, start Visma | Raet deze week met de tweede editie van de verkiezing ‘HR-professional van het jaar 2021’. De gelukkige winnaar komt in het bezit van de HR-professional van het jaar-bokaal, mag zich een jaar lang HR-professional van het jaar noemen en wint een mooi prijzenpakket.

Nomineren, vakjury en publieksstemmen
Vanaf deze week is het mogelijk om als werkgever of collega een HR-professional te nomineren via de speciale HR-professional van het jaar-website. Uit alle nominaties kiest de vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Marco Winkel (HR Director bij Visma | Raet), Claudia Braaksma (Directeur HR bij BKR), Ron de Ligt (Hoofd HR bij Unicoz Onderwijsgroep) en Lilian Beuken (Stafmanager HR bij Stichting Mondriaan),de top vijf. Vervolgens kan het publiek een stem uitbrengen op zijn favoriet. De HR-professional met aan het einde van de stemperiode het meeste aantal stemmen wordt benoemd tot dé HR-professional van 2021. De uitreiking van de landelijke titel zal online plaatsvinden op 15 maart 2022. Dit is de nationale dag van de HR-professional.

Binden, boeien en behouden van talent
HR-professionals hebben door de crisis en de krapte op de arbeidsmarkt te maken met extra uitdagingen, zeker als het gaat om binden, boeien en behouden van talent. Uit het jaarlijkse HR Benchmark onderzoek van Visma | Raet blijkt hoe belangrijk het is om ook hierop in te spelen. Ruim de helft van de bestuurders (57%) en twee derde van de HR-professionals (64%) geeft namelijk aan werving en selectie als topprioriteit te zien. Echter, merkt de helft van de medewerkers (49%) dat hun organisatie niet actief inzet op het binnenhouden van medewerkers.

Bron: Visma | Raet, 5 januari 2021