Verwachting stijging werkgelegenheid in Q1 2016

0
270

Nederlandse werkgevers blijven onverminderd optimistisch over de groei van de werkgelegenheid in de eerste drie maanden van 2016.

Het werkgelegenheidscijfer voor het eerste kwartaal komt uit op +3, waarmee het cijfer voor het vierde kwartaal op rij positief is. Dit blijkt uit de arbeidsmarktbarometer (MEOS) van ManpowerGroup onder 58.000 werkgevers, waarvan 750 in Nederland.

In zes van de negen sectoren verwachten werkgevers een toename van het aantal werknemers ten opzichte van het laatste kwartaal in 2015. Met name werkgevers in de financiële en zakelijke dienstverlening zijn optimistisch.

Dergelijke scores werden voor het laatst gemeten in 2009, vlak voor het uitbreken van de crisis”, aldus Jilko Andringa, algemeen directeur van ManpowerGroup Noord-Europa.

Minder werkgelegenheid in bouw en publieke sector
In slechts twee branches verwachten werkgevers minder werknemers aan te trekken in het komende kwartaal. In de bouw is het werkgelegenheidscijfer voor het eerste kwartaal van 2016 -4, wat een daling van 4 punten betekent ten opzichte van het laatste kwartaal in 2015.

Positief Europa
Heel Europa lijkt optimistisch; de werkgevers in alle landen zijn positief over de werkgelegenheidsverwachting, met uitzondering van Frankijk (-1) en Finland (-6).
Ierland heeft met +8 de hoogste score van West-Europa.

Bron: ManpowerGroup, 8 december 2015