Verkiezingen 17 maart 2021 – keuzes voor de arbeidsmarkt

0
217

Hoe wil de politiek aan de slag gaan met de adviezen van de Commissie Borstlap voor regulering van werk?

Wat waren ook alweer de aanbevelingen van de Commissie Borstlap voor regulering van flexibele arbeid? Lees meer

Tijdens het ABU-BNR arbeidsmarktdebat dit voorjaar, zei Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau: “We hebben goede plannen en adviezen op tafel liggen. Ik roep politici op om niet te cherrypicken daaruit: we hebben een groter plan nodig voor onze economie en voor onze arbeidsmarkt. Dat moeten we eendrachtig doen.” Lees meer

Er is dus een integraal plan nodig voor hervorming van de arbeidsmarkt, het zogenoemde ‘cherrypicking’ – waarbij alleen sommige adviezen overnemen – kan de arbeidsmarkt als geheel niet toekomstbestendig maken. Welke adviezen worden door de politieke partijen omarmd en welke afgewezen?
Borstlap cherrypick barometer - ZiPconomy
Dat is uitgezocht en op een originele manier op een rij gezet in een cherrypick barometer, door Claartje Vogel en Hugo Jan Ruts op de site ZiPconomy. Klik op de illustratie en bekijk het overzicht op hun site.

Wat willen zelfstandigen?
ZZP Kieswijzer is een initiatief van I-ZO, NBBU en PZO. Zij hebben de handen ineen geslagen om de zelfstandig ondernemer in beeld te brengen. De nadruk ligt op het ondernemerschap en de wens om in vrijheid de keuzes te maken die bij ze passen. Dat gaat om het zelf kiezen van opdrachtgevers, het zelf kunnen kiezen van de manier waarop ze willen werken en het zelf keuzes maken in de mate van zekerheid die ze willen.

Platform Toekomst van Arbeid
Dit platform inspireert en is aan de slag gegaan met een kritische, praktische uitwerking van de plannen van de Commissie Borstlap, lees meer