Verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2021 #MIR2021 van start

0
155

Verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2021 #MIR2021 van start

Het startschot voor de dertiende editie van de verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ – #MIR2021 – is dinsdag 16 november tijdens de Recruitment Tech Together Show gegeven. Tijdens deze jaarlijks terugkerende verkiezing strijden genomineerde recruiters om de felbegeerde eer de meest invloedrijke recruiter van het jaar te worden. Met twee nieuwe juryleden, nieuwe sponsors en een nieuwe categorie belooft de verkiezing dit jaar weer een ongekend mooie editie te worden.

Bas Westland
Bas Westland

Het kan verkeren
“Dit jaar alweer de 13e editie van de “Meest Invloedrijke Recruiter” en dat na zo’n bijzonder jaar!”, zegt initiatiefnemer en organisator Bas Westland over de verkiezing van 2021. “Door COVID-19 hebben we binnen ons mooie vakgebied wel een heel bijzonder jaar achter de rug en we zitten er eigenlijk nog volop in. Corona legde grote delen van de economie stil en dat had enorme invloed op ons vakgebied, dat toch al volop in beweging was. We gingen van krapte naar crisis weer naar krapte. Werden recruiters eerst nog massaal aan de kant gezet, nu zijn recruiters niet aan te slepen. Recruiters zijn nu schaarser dan developers. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe we dat terug gaan zien bij deze verkiezing. Zeker als ik kijk naar de antwoorden die de genomineerde recruiters moeten geven op video-vragen als wat is je grootste recruitment-succes van het afgelopen jaar en wat is je grootste recruitment-innovatie van het afgelopen jaar geweest. Hoe hebben zij dit jaar ervaren en wat hebben ze kunnen realiseren ondanks alle beperkingen die waren opgelegd. Ik ben heel erg benieuwd wat we gaan zien en horen. Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar word je natuurlijk niet zomaar, dus mijn verwachtingen zijn ook dit jaar weer hooggespannen!”

Nieuwe juryleden
Binnen de jury is er een wisseling van de wacht. Zo volgt Annelies Graafland (EN HR Solutions) namens Recruiters United Gusta Timmermans op en neemt Marcel Borst (winnaar van #MIR2020) het stokje over van Arnold Janssen (winnaar 2019). Daarnaast nemen ook Marco Hendrikse, manager Marketing & Content bij de Academy for Recruitment) en Koen Roozen, docent (Strategisch) Recruitment aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Partner HetRecruitingKantoor en HetMobiliteitKantoor weer zitting in de vakjury.

Een nieuwe categorie
Nieuw dit jaar is de categorie Sourcing. “Sourcing is al jaren een echt vak”, zegt Westland. “En dat hoort ook binnen deze verkiezing de aandacht te krijgen, die dit vak verdient. Binnen het recruitmentvak kunnen we niet meer zonder sourcing, zeker niet binnen deze markt. Kandidaten hebben werkgevers voor het uitkiezen en de meeste kandidaten zijn niet actief op zoek naar een baan. Dan is sourcing van toegevoegde waarde om de juiste kandidaten voor je organisatie of opdrachtgever binnen te halen. En goed kunnen sourcen dat is echt een vak apart. Daarom hebben we ook deze nieuwe categorie aan de verkiezing toegevoegd.”

Nieuwe partners
“Zonder de steun van onze partners zou “Meest Invloedrijke Recruiter” niet uitgegroeid zijn tot de succesvolle verkiezing die het nu is”, zegt Westland. Al onze partners brengen specifieke kennis in die we nodig hebben om deze verkiezing mogelijk te maken. Zo vragen we genomineerde kandidaten om video-vragen te beantwoorden en dat je dan kunt rekenen op een partner als Cammio, de experts als het gaat om video-werving, dat maakt het uitvoeren van een eerlijk en transparant selectieproces eenvoudiger. En nu we sourcing als nieuwe categorie hebben toegevoegd aan de verkiezing, betekende dit dat we voor deze categorie een nieuwe partner nodig hadden. En als je dan echt een vakinhoudelijke partner op dat gebied wil, dan kom je al snel uit bij Textkernel. Ook voor de Talent-categorie hebben we een nieuwe partner. Academy for Recruitment heeft zich verbonden als partner aan deze categorie. Wij zijn blij met en trots op deze sponsoren die bijdragen aan deze verkiezing.”

Partners #MIR2021
• Overall-categorie – Cammio
• Agency-categorie – Carerix
• Interim-categorie – Compagnon
• Corporate-categorie – Independent Recruiters
• Recruitment Talent-categorie – Academy for Recruitment
• Recruitment Marketeer-categorie – Talmark
• Sourcing-categorie – Textkernel

#MIR2021
De nominatieronde voor #MIR2021 is dinsdag 16 november van start gegaan. Van 16 november tot en met vrijdag 17 december kunnen vakgenoten, klanten, kandidaten, collega’s en noem maar op, hun favoriete recruitment-, sourcing-, recruitment marketing-held/heldin en aanstormend recruitment talent nomineren. De nominatieronde wordt gevolgd door een campagneronde en stemronde voor de publieksprijs. Om in aanmerking te komen voor de vakjuryprijs beantwoorden de genomineerde kandidaten vijf video-vragen in. De vakjury zal op basis van de antwoorden per categorie een winnaar uitroepen.

Timeline MIR 2021:
Dinsdag 16 november 2021 – Kick off van #MIR2021 tijdens Recruitment Tech Event
Dinsdag 16 november 2020 – Vrijdag 17 december 2021 middernacht: Nominatieronde
Maandag 20 december 2021 – Start van de campagne door genomineerden
Maandag 20 december 2021 – Donderdag 27 januari 2022 middernacht: Stemronde voor publieksprijs
Maandag 21 december 2021 – Donderdag 13 januari 2022 middernacht: Periode voor het insturen van de antwoorden op de vijf video vragen voor deelname aan de Juryprijs
Vrijdag 14 januari 2022 – Woensdag 26 januari 2022: Beoordeling video vragen door de jury en juryberaad
NTB: Award Uitreiking

Over de verkiezing “Meest Invloedrijke Recruiter”
De verkiezing ”Meest Invloedrijke Recruiter” is een initiatief van Bas Westland, hoofdredacteur van de blog EmploIT.nl. De verkiezing wordt sinds 2009 jaarlijks gehouden. Eerdere overall winnaars zijn: Marcel Borst (2020 – overall Juryprijs), Arnold Jansen (2019 – overall Juryprijs), Fleur Aalbrecht (2019 – overall Publieksprijs), Michelle Thijssen (2018 – Publieksprijs), Monique de Jong en Luna Kucinskaite (2018 – Juryprijs), Caspar Kipp (2017 – Publieksprijs), Tamara Rood (2017 – Juryprijs), Joris van den Beuken (2016), Koos Würzer (2015), Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009).

De Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar word je niet zomaar. Om mee te kunnen doen aan deze verkiezing van EmploIT.nl moet je genomineerd worden door je vakgenoten, klanten of kandidaten in de categorieën Agency, Corporate, Interim, Talent, Recruitment Marketing en Sourcing. Per organisatie is één genomineerde kandidaat toegestaan. Na de nominatieronde volgt er een verkiezingsronde, daarbij staan een Publieksprijs én een Juryprijs op het spel. Genomineerde kandidaten bepalen zelf of ze meedoen aan de Juryprijs, aan de Publieksprijs of aan beiden. Genomineerden die deelnemen aan de strijd om de Publieksprijs kunnen na de nominatieronde campagne voeren om stemmen te werven. Per categorie kan er een stem op één van de genomineerde kandidaten uitgebracht worden en er kan een stem worden uitgebracht voor de overall winnaar. Meer dan één keer stemmen is niet toegestaan en anoniem stemmen mag ook niet. Alles in het kader van transparante verkiezingen.

Genomineerden die meedingen naar de Juryprijs laten hun kwaliteiten aan een vakjury zien door het beantwoorden van vijf video-vragen die betrekking hebben op het vakgebied, innovativiteit, kennis en professionaliteit van de genomineerden. Een vakjury beoordeelt deze antwoorden op de videovragen om vervolgens één van de genomineerde kandidaten tot overall winnaar uit te roepen. Daarnaast kan de jury ook besluiten om een genomineerde kandidaat in zijn of haar categorie tot winnaar uit te roepen.

Bron: EmploIT, Bas Westland, 16 november 2021

Lees ook
Verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2020