Verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2017

0
148

De verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ 2017 is gestart. In deze negende editie is de opzet gewijzigd: meer titels, een publieksprijs en een vakjuryprijs. Daarnaast speelt video een grote rol.

De basis wordt niet gewijzigd. Recruiters in de categorieën Agency, Corporate, Interim en Talent worden door vakgenoten, collega’s, kandidaten of klanten genomineerd.

Cammio
In de nieuwe opzet volgt na de nominatieronde een verkiezingsronde. Daarin beantwoorden alle genomineerde recruiters vijf vragen met videointerviewplatform Cammio. Op basis van de antwoorden in de video, kiezen zowel de vakjury als de publieksjury uiteindelijk de meest invloedrijke recruiters.

Transparant
Initiatiefnemer en organisator Bas Westland, hoofdredacteur van de blog EmploIT.nl, wil de verkiezingen hiermee transparanter maken. “Met openbare video’s en juryrapporten – want deze worden ook openbaar – voorkom je de schimmige achterkamertjespolitiek die je veel ziet bij verkiezingen waar een vakjury ingezonden cases beoordeelt.”

Vakjury
De vakjury bestaat uit Olfertjan Niemeijer (winnaar Agency 2013), Ronald van Driel (docent Recruitment, Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie), Marco Hendrikse (hoofdredacteur en PW) en Gusta Timmermans (voorzitter Recruiter United).

Recruiters kunnen nu al worden genomineerd via SurveyMonkey. Vanaf 11 december kan er worden gestemd.

Bron: persbericht Emploit.nl, 30 november 2017