Veertig procent van de vrouwen wil niet bij bank werken

0
49

Liefst 41 procent van de vrouwen ziet het niet zitten om de huidige baan in te ruilen voor een dienstverband bij de bank, ook al kunnen zij daar (veel) meer gaan verdienen.

Bijna 73 procent van de Nederlanders vindt dat banken zich vooruitstrevender voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Dit blijkt uit onderzoek van FBD Bankmensen, detacheerder van financiële professionals, onder 1045 Nederlanders.

Drie op de acht Nederlanders – en bij vrouwen zelfs 41 procent – laten zich niet door het ‘grote’ geld verleiden en zouden niet bij de bank willen werken. “Men denkt dat er binnen de bankenwereld een machocultuur heerst en dat alles daar om geld draait. Dit zijn voor vrouwen de voornaamste redenen om de boot af te houden wat betreft een baan in de bancaire sector”, zegt Henk Kelder, directeur van FBD Bankmensen. “Onze ervaring is dat die cultuur de laatste jaren wel veranderd is. Maar het beeld is nog niet positief.”

Voorbijgestreefd
Bijna driekwart van de Nederlanders denkt dat banken zich vooruitstrevender voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Kelder: “De opkomst van fintech-bedrijven laat zien dat banken flink achterlopen. Banken zullen voornamelijk de gebruiksvriendelijkheid moeten vergroten. Het gemak waarmee consumenten fintech-applicaties gebruiken zet banken in een bijzonder slecht daglicht.” Fintech-bedrijven die zich op één tak van sport richten, streven banken voorbij als het gaat om innovatie. Hierdoor zijn deze fintechs in staat om specifieke diensten van banken over te nemen. ”Jongeren willen hierdoor liever bij deze fintech-bedrijven werken, dan bij de traditionele bank.”

Kledingvoorschriften
Ook de dresscode binnen de bankensector is een reden om niet bij banken te willen werken. Uit het onderzoek van FBD komt naar voren dat ongeveer de helft van de Nederlanders van veertig jaar of ouder niet bij een bank wil werken, omdat zij zich niet door hun werkgever willen laten kleden. Kelder: “Uit het onderzoek blijkt dat voornamelijk de meer ervaren mensen minder kledingvoorschriften opgelegd willen krijgen, maar ook de jeugd staat niet te springen weten wij uit ervaring.”

Bron: FBD Bankmensen, 2 mei 2018