Veel seizoenswerk en baankansen in de kerstperiode

0
120

Van logistiek tot horeca, van retail tot recreatie: naast cadeaus biedt de kersttijd ook veel baankansen.

Elk jaar is er in de kerstperiode meer vraag naar personeel, vooral in de sectoren recreatie, retail en logistiek.

Logistiek
Die laatste sector telt deze maand het grootste aantal vacatures. De enorme berg pakketjes die op tijd voor kerst geleverd moet worden maakt logistieke inzet van maar liefst 25.000 extra mensen noodzakelijk, waarvan de meesten in distributiecentra en bezorging.

Retail
Ook de retailbranche heeft veel extra krachten nodig: er zijn meer dan 8.000 vacatures voor winkelmedewerkers, store managers en salesmedewerkers.

In totaal zijn er meer dan 40.000 vacatures in Nederland deze maand; Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland bieden het grootste aanbod. Deze cijfers komen uit onderzoek van Jobrapido.

Toerisme en horeca
Andere interessante branches voor vacatures zijn toerisme en horeca, die, mede als gevolg van de aanstaande wintervakanties, meer dan 4.000 banen aanbieden voor barkeepers, bedienend personeel, restaurant-managers, receptionisten, afwassers en ski-instructeurs.

Goede doelen en kerstmannen
Onder de vele seizoensvacatures vallen ook die voor vrijwilligers bij ngo’s en goede doelen, ter ondersteuning voor de vele acties rond de feestdagen. En opvallend zijn ook de 40 vacatures voor kerstmannen.

Noord-Holland komt uit het onderzoek naar voren als provincie met de meeste vacatures (meer dan 8.000), op de voet gevolgd door Noord-Brabant met 7.800 banen en Zuid-Holland, waar in diverse branches in totaal bijna 7.000 vacatures open staan.

Bron: Jobrapido, 10 december 2019