Ondernemers hebben moeite met vinden geschikt personeel

0
143

Ondanks een aantrekkende economie en nog hoge werkloosheid hebben ondernemers grote moeite met het aantrekken van het juiste personeel.

Maar liefst 45% van de ondernemers ervaart het vinden van een geschikte kandidaat als een grote uitdaging. Vooral kleinere bedrijven (tussen 50 en 99 werknemers) hebben hier moeite mee (62%). Grootste oorzaak volgens ondernemers is een gebrek aan kennis over werving en selectie en vooral de nieuwe wet,- en regelgeving. Dit blijkt uit een onderzoek onder 500 werkgevers naar de belangrijkste HR-uitdagingen door DVJ Insights in opdracht van Tempo-Team.

Tempo-Team: ondernemer breekt hoofd over hr-wetgeving

 

Zie de infographic

Ook het binden van personeel (48%) en wet- en regelgeving worden door ondernemers genoemd als HR-uitdagingen. Bijna een derde geeft aan dat de laatste ontwikkelingen van wet- en regelgeving rondom personeel moeilijk tot zeer moeilijk bij te houden zijn (32%). Een vijfde van de werkgevers (22%) vindt huidige wet- en regelgeving ronduit onduidelijk.

Vraag het een collega…
Waar kan ik zoeken naar geschikte kandidaten, waar moet ik aan denken wanneer ik iemand aanneem en hoe houd ik mijn personeel vooral binnen? Het zijn vragen waar veel bedrijven mee worstelen. Om deze informatie op te halen, roept meer dan de helft (55%) de hulp in van anderen. Informatie over wet- en regelgeving wordt het vaakst geraadpleegd op overheid gerelateerde websites (48%). Ook geven de meeste respondenten (54%) aan dat ze informatie over alle HR-uitdagingen zoals werven, aannemen, wet- en regelgeving et cetera het liefst op een website gebundeld zien.

Bron: Tempo-Team, 8 februari 2016