‘Vast contract non-issue voor jonge kenniswerkers’

0
109

Voor veel jonge kenniswerkers is een vaste baan een non-issue.

Voor de postbode, de bouwvakker of de callcentermedewerker is het logisch dat die van zijn nulurencontract of gedwongen zzp-schap af wil. Zij hebben immers weinig of geen invloed op de inhoud van hun werk.

Webdevelopers, databeheerders of vastgoedprofessionals staan er anders in. Zij willen zichzelf in hoog tempo ontwikkelen. Een vaste baan zit hen alleen maar in de weg.

In dit kader deed het FD een interview met Slaven Mandic, ceo en mede-eigenaar van online uitgever Wayne Parker Kent, dat nog maar 5 jaar bestaat en nu al 80 personeelsleden heeft. “Voor mensen die hier willen komen werken is het juist hun grootste angst dat ze over tien jaar nog hetzelfde doen. Dat ze vast zitten aan een functie-omschrijving in een vast contract,” zegt hij. Online gaan de veranderingen nog sneller dan andere ontwikkelingen in de maatschappij. “Kenniswerkers willen mee in die veranderingen, zichzelf voortdurend ontwikkelen, maar ook verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan het grote geheel.”

Bron: FD, 28 oktober 2016