Vakantiegevoel verdwijnt binnen drie dagen

0
193

Vakantiegevoel verdwijnt binnen drie dagen, ondanks goede voornemens. Toch wordt de vakantie goed benut.

Tempo-Team liet onderzoek doen naar de vakantiestemming van werkend Nederland.

De vakantie is voor de meeste Nederlanders voorbij. Vastbesloten om het heerlijke vakantiegevoel vast te houden gaan we weer aan het werk. Dat is echter maar van korte duur. Het lukt vrijwel niemand om het vakantiegevoel echt vast te houden. Bij de meesten (75%) is het binnen drie dagen weer verdwenen. Tijdens de vakantie worden ook goede voornemens genomen zoals het werken aan een betere balans tussen werk en privé. Het lukt de helft om die ook daadwerkelijk vol te houden.

Op de laatste vakantiedag, kijken de meeste mensen er wel naar uit om te gaan werken (40%) en de collega’s te zien. Ook doet de vrije tijd zijn helende werk. Ging een kwart nog gestresst van werk op vakantie, de meerderheid komt ontspannen terug.

Goede voornemens
De vakantie wordt nuttig gebruikt. Zo denken we met z’n allen na hoe het werkende leven leuker te maken. Ook worden er goede voornemens genomen. Vooral jongeren tussen 18 en 34 jaar doen dit. In het algemeen willen werkenden vooral een betere werk-privé balans (30%). Maar ook meer sporten (26%) en vaker ‘nee’ zeggen tegen collega’s (20%). Een deel komt tot de conclusie na de vakantie een andere baan te willen gaan zoeken (19%). Het blijft niet alleen bij voornemens. Meer dan de helft geeft aan dat het ook echt lukt om deze in de praktijk te brengen.

Bron: Tempo-Team, 29 augustus 2017