VacatureVerbeteraar.nl gelanceerd

0
64

De VacatureVerbeteraar.nl is een initiatief van Intelligence Group en Jobdigger, ondersteund door 7U.

Met deze tool kunnen werkgevers, arbeidsmarktcommunicatiespecialisten en recruiters hun vacatureteksten eenvoudig verbeteren en laten aansluiten op de drivers, beweegmotieven en wensen van de doelgroep. Daarmee zijn werkgevers in staat om meer en betere kandidaten te werven, kosten te reduceren en te bouwen aan hun employer brand.

Uniek algoritme
Intelligence Group en Jobdigger hebben een eigen algoritme geschreven dat het mogelijk maakt om de inhoud van vacatureteksten te matchen met de belangrijkste en meest onderscheidende pullfactoren en arbeidsvoorwaarden van de beoogde doelgroep. Hierdoor krijgen recruiters, arbeidsmarktcommunicatiespecialisten en P&O’ers direct inzicht in de aspecten die terecht wel, of ten onrechte niet in de vacaturetekst staan. Aan de hand van suggesties van de VacatureVerbeteraar kan de tekst gemakkelijk verbeterd worden en direct worden gebruikt voor de werving van personeel. “Over een periode van een jaar hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van ons algoritme dat big data van Jobdigger en Intelligence Group verbindt. Met behulp van de VacatureVerbeteraar kunnen we gezamenlijk de steeds flexibelere arbeidsmarkt beter bedienen, doordat we vraag en aanbod dichter bij elkaar brengen,” aldus Erik Leerkes, mede-oprichter van Jobdigger.

Doormeten van sectoren en beroepsgroepen
Inmiddels zijn sinds 1 januari 2016 bijna 4 miljoen vacatureteksten doorgemeten op de mate waarin zij matchen met de wensen van de doelgroep. Op basis van deze scores zullen in de komende maanden rankings worden gepubliceerd met de bedrijven die binnen een bepaalde sector het beste scoren. En rankings van de sectoren die het meest doelgroep gericht hun vacatures schrijven en binnen welke beroepsgroepen dit het beste gebeurt. “Het is ons streven om enerzijds het gevoel van urgentie te creëren dat vacatureteksten echt beter geschreven moeten worden. Dit moet ook resulteren in een brede verbetering van vacature- en wervingsteksten. Anderzijds willen we vraag en aanbod beter bij elkaar brengen. Dat kan onder andere door de kwaliteit van de teksten te verbeteren. Andere zaken die werving beter en makkelijker maken zullen in de komende maanden verder worden toegevoegd aan de VacatureVerbeteraar.” Aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group.

Zelf scannen en geïntegreerd in het recruitmentsystemen
Op www.vacatureverbeteraar.nl kan een account worden aangemaakt waarmee vacatures kunnen worden getest op de mate waarin zij aansluiten bij de wensen van de doelgroep. In de komende weken zal het algoritme ook gekoppeld worden aan de recruitmentsystemen van onder andere Otys, Carerix, Hireserve en Blue Carpet. Ook multiposters zullen snel volgen. Daarmee krijgt de recruiter automatisch feedback over mogelijke verbeteringen die in de tekst gemaakt kunnen worden, opdat er meer doelgroep-gericht geworven kan worden.

Bron: Intelligence Group, 28 september 2016