"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

USG People maakt nog geen gebruik van de NOW2 regeling

USG People maakt vooralsnog geen gebruik van de NOW2 regeling. Van de NOW1 regeling maakt USG People wel gebruik.

“Om aanspraak te kunnen maken op de NOW2 regeling zou USG People wederom moeten voldoen aan de voorwaarde van minstens 20% omzetverlies. De verwachting is dat wij niet aan deze eis voldoen en om die reden is de regeling vooralsnog niet aangevraagd”, aldus Julian van de Meijden, CFO USG People.

USG People heeft een groot deel van haar flexmedewerkers die door de coronacrisis getroffen zijn inmiddels weer aan het werk kunnen helpen. Zij zijn ofwel weer werkzaam bij hun laatste opdrachtgever of zijn bij andere opdrachtgevers geplaatst dan wel aan het werk geholpen via een van de brands van USG People. “In deze maanden is er veel contact geweest met deze flexmedewerkers en hebben we geïnvesteerd in bij- of omscholing om hen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen en zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Voor de flexmedewerkers die nog niet aan het werk geholpen zijn blijven wij tot 12 juli het loon doorbetalen”.

Bron: USG People, 8 juli 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.