USG People introduceert de ‘groene flexmedewerker’

0
514

USG People introduceert vandaag, op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, de ‘groene flexmedewerker’.

USG People wil haar CO2-voetafdruk in 2015 met 10% hebben verlaagd ten opzichte van het basisjaar 2011. USG People geeft het beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) verder invulling met twee klimaatneutrale werkmaatschappijen en de introductie van de ‘groene flexmedewerker’.

Klimaatneutraal gegarandeerd
Start People en Unique – twee werkmaatschappijen van USG People die in Nederland goed zijn voor meer dan de helft van de omzet van de onderneming – zijn per 1 september 2012 klimaatneutraal gegarandeerde ondernemingen geworden. Dit betekent dat de CO2-uitstoot van Start People en Unique in Nederland op basis van continu bijgewerkte CO2-reductieplannen zo ver mogelijk wordt teruggebracht en dat de resterende CO2-emissies door middel van investeringen in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden tot nihil worden gereduceerd. Flexmedewerkers die via Start People en Unique in Nederland werkzaam zijn, zijn vanaf 1 september jl. tot aan de voordeur van de klant altijd en zonder meerprijs voor de klant ‘klimaatneutraal’. De twee werkmaatschappijen zijn vanaf 1 september zodanig gecertificeerd.

MVO-beleid
Rob Zandbergen, CEO: ‘We zijn er trots op dat we een ambitieuze agenda presenteren op het gebied van duurzaamheid. Start People en Unique zijn vanaf heden klimaatneutraal gegarandeerde ondernemingen en hiermee laten we zien dat we onze verantwoordelijkheid voor ons handelen durven te nemen. De introductie van de ‘groene flexmedewerker’ maakt duidelijk dat USG People op een innovatieve wijze invulling geeft aan haar MVO-beleid en dat zij haar core business – het leveren van flexibele arbeid – op een duurzame wijze heeft weten te borgen binnen de onderneming. USG People ziet haar MVO-beleid dan ook als één van de strategische doelstellingen voor de komende jaren.’

CO2-reductie, dialoog over werkplek bij de klant
USG People gaat nog verder op het gebied van CO2-reductie en wil ook met haar klanten de dialoog aangaan over de gerealiseerde uitstoot van CO2 op de werkplek bij de klant. USG People start daartoe samen met snoepfabrikant Perfetti Van Melle een pilot, genaamd: de ‘groene flexmedewerker’. De CO2-uitstoot van flexmedewerkers op de werkvloer bij Perfetti Van Melle in Weert wordt vanaf heden geheel gecompenseerd.

The Golden Standard Foundation
Op basis van verschillende functieprofielen wordt per uur een vaste toeslag berekend. Deze toeslag komt ten goede aan een kleinschalig houtovenproject in Kenia. Dit project is geaccrediteerd door ‘The Gold Standard Foundation’, wat op dit moment de meest strenge accreditatie in de markt van vrijwillige compensatie is. USG People heeft heel bewust voor dit kleinschalige project gekozen, omdat zij er zeker van wil zijn dat zij op deze manier een tastbare bijdrage levert aan de ontwikkeling van mensen in dat land. Het ontdekken, inzetten en ontwikkelen van talent behoort tot de kernprincipes van USG People. De bijdrage aan dit project sluit om die reden naadloos aan bij haar MVO-beleid. De ‘groene flexmedewerker’ is een gecertificeerd ‘klimaatneutraal gegarandeerde dienst’.

Pilot tot eind 2012
De pilot van de ‘groene flexmedewerker’ zal lopen tot eind 2012.

Bron: USG People, 10 oktober 2012