USG People en Textkernel nominatie Recruitment Tech Award

0
161

USG People en Textkernel zijn genomineerd voor de Recruitment Tech Award 2016.

Samen met Textkernel zocht USG People naar een manier om hun database efficiënter in te richten en kandidaten beter en sneller te koppelen aan vacatures.

De case: een centrale, eenvoudig doorzoekbare database
USG People ontvangt elke maand 50.000 sollicitaties, die in systemen van de verschillende merken werden opgeslagen. Slechts 10% werd geplaatst op een vacature. En omdat de databases slecht doorzoekbaar waren, werd met de overige 90% niets gedaan. Naast de database van het eigen merk maakte elke recruiter daarom ook (betaald) gebruik van externe cv-databases. Bovendien bleek dat 30% van de kandidaten op meer dan een merk solliciteerde. Een logische stap was daarom het aan elkaar koppelen van de databases van alle dochterondernemingen. USG People heeft daarvoor Textkernel’s cv-parsing tool Extract! en de semantische zoektechnologie Search! ingezet.

Elke recruiter van USG People heeft nu toegang tot de gebruiksvriendelijke en eenvoudig doorzoekbare database. Hoewel er aanvankelijk enige angst bestond de data met elkaar te delen, bleek het een groot succes. Recruiters hebben toegang tot meer kandidaten en betere zoekmogelijkheden. Wat heeft dit opgeleverd?

• De invulratio van vacatures is met 1,5% verhoogd.
• Een kostenbesparing op het gebruik van externe databases van ruim een half miljoen op jaarbasis.
• Cross-label plaatsingen: kandidaten die bij een merk binnenkomen, worden bij een ander merk geplaatst. Dit zou hiervoor niet gebeurd zijn.

Ton Sluiter, Marketing Manager USG People: ‘Het delen van data tussen de verschillende dochterondernemingen is revolutionair. Hoewel men aanvankelijk huiverig was data met elkaar te delen, bleek deze angst totaal ongegrond. Het delen van data heeft er voor gezorgd dat onze recruiters sneller, efficiënter en beter kandidaten en vacatures aan elkaar kunnen koppelen.’

Bron: USG People en Textkernel, 24 oktober 2016