USG People: betere resultaten ondanks zwakkere markt

0
251

Logo USG peopleOndanks een zwakkere markt is USG People erin geslaagd in het tweede kwartaal van 2012 betere resultaten neer te zetten, dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.  Mede door overname van Control Finance in Nederland wist USG Professionals een autonome groei van 10% meer omzet per werkdag te realiseren. Dit bleek tijdens de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal.  

Het bedrijf wist de winstgevendheid op een goed niveau te houden, ondanks de onzekere economische omstandigheden die ook in het tweede kwartaal de groei in de Europese markt afremde. “Hierdoor bleef ook de vraag naar onze diensten zwak -vooral in de staving segmenten – en kwam de omzet van onze groep onder die van vorig jaar uit,” aldus Rob Zandbergen, CEO van USG People. “Desondanks zijn wij erin geslaagd om onze EBITA-marge te verbeteren door een gedisciplineerd prijsbeleid en tijdige bijsturing van onze operationele kosten. De efficiencyverbeteringen in onze organisatie en selectieve investeringen in hoog renderende activiteiten zijn ook in de huidige markt doeltreffend.” Bij USG Professionals steeg de omzet per werkdag met 10%. Dit had mede te maken met de toevoeging van de activiteiten van Control Finance in Nederland, wat volgens Zandbergen zorgde voor “een versterking van de positie van USG Professionals”.

Cijfers
De omzet in het tweede kwartaal bedroeg € 720,2 miljoen, tegen € 811,1 miljoen vorig jaar in hetzelfde kwartaal. De omzet per werkdag was 9% lager. De brutomarge kwam uit op 21%. De operationele kosten daalden 12% ten opzichte van vorig jaar. De EBITA bedroeg € 20,1 miljoen; de EBITA-marge 2,8% (2011: € 21,4 miljoen; EBITA-marge: 2,6%). Het gerapporteerde nettoresultaat steeg naar € 6,3 miljoen, waar in het tweede kwartaal van 2011 nog een verlies van € 22,2 miljoen werd genoteerd.

Verwachting voor 2012
USG gaat ervan uit dat de economie in Europa zich ook in de laatste helft van dit jaar “gematigd blijft ontwikkelen”. Het bedrijf richt zich, evenals in het eerste halfjaar, op effectieve uitvoering van de activiteiten gecombineerd met een gedisciplineerd prijsbeleid, met als doel het rendement verder te vergroten. Daarnaast is de versterking van de positie van USG Professionals en de gespecialiseerde activiteiten een focuspunt. Dat moet gebeuren door autonome en organische groei van de bestaande activiteiten en door waardeverhogende acquisities. Gegeven de huidige onzekerheid in de markt onthoudt het bedrijf zich van uitspraken over de ontwikkeling van de resultaten over 2012.

Bron: 120727- persbericht Q2 2012 USG People