Unique: werknemer ziet zomerperiode 2010 zonniger in

0
423


Logo Unique15 juni 2010

Eenderde van de Nederlandse werknemers ziet op tegen de zomerperiode op het werk. Dit percentage is in vergelijking met 2009 afgenomen, vorig jaar zag 42 procent de zomerperiode somber in.

De voornaamste reden (23 procent) was vorig jaar dat er in verband met de crisis geen vakantiekrachten werden ingehuurd. Dit jaar is dit percentage gedaald naar slechts twaalf procent. Deze gegevens blijken uit een online onderzoek van Unique.

Vakanties
Unique peilt ieder jaar hoe de Nederlandse werknemer de zomerperiode op het werk tegemoet ziet. De zomermaanden blijven binnen veel organisaties een uitdaging aangezien veel mensen afwezig zijn en de werkdruk hierdoor vaak stijgt. 50 procent zegt dit jaar dat vakanties goed worden afgestemd binnen hun organisatie en dat zij geen problemen verwachten. Net als nog eens zes procent van de respondenten die aangeeft dat er vakantiekrachten ingezet worden tijdens de pieken. Elf procent vindt het niet erg om een tandje harder te werken en ziet dan ook niet erg tegen de zomerperiode op.

Inzet flexibel personeel
“De effecten van de economische crisis zijn dit jaar duidelijk verminderd als we kijken naar de inzet van flexibel personeel”, stelt Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique. “Wij merken dat veel organisaties nog voorzichtig zijn met het aannemen van vaste medewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is er dit jaar al meer vraag naar flexibele medewerkers voor de zomerperiode. Daarnaast hebben veel ondernemers geleerd van de crisis en anticiperen zij nu op het economisch herstel door hun flexibele schil te verruimen. Door flexibel te zijn als organisatie loop je weinig risico en is het makkelijker om mee te bewegen met economische veranderingen.”

Gerelateerd nieuws
> Unique: werknemer schuift pensioenprobleem voor zich uit
> Nieuw pensioenregister biedt overzicht opbouw
> Unique: meer zin in werk na vakantie

Bron: Unique, 15 juni 2010