Unique: werknemer schuift pensioenprobleem voor zich uit

0
907


29 maart 2010

Wanneer de pensioenproblematiek nijpend wordt en er pensioengeld te kort is, zouden jonge Nederlandse werknemers het liefst langer doorwerken na hun pensioenleeftijd. Dertig procent geeft aan de voorkeur te geven aan deze oplossing.

Deze conclusie trekt uitzendorganisatie Unique uit een online onderzoek onder hun doelgroep. Zij vroeg 550 respondenten met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar naar hun antwoord op de vraag: Als er straks pensioengeld tekort is, welke oplossing heeft dan jouw voorkeur?

Werknemer wil niet beknibbelen op pensioen
Een groot aantal van de respondenten heeft echter geen mening over deze problematiek. 34 procent geeft aan het pensioen nog een ‘ver-van-mijn-bed-show’ te vinden. Daarnaast blijkt de Nederlandse werknemer echter niet te willen beknibbelen op het ‘appeltje voor de dorst’. Een lagere pensioenuitkering wordt slechts door elf procent van de respondenten aangegeven als voorkeursoplossing.

Het liefst een hogere premie
Tot slot gaf een kwart aan dat zij het liefst een hogere premie zouden afdragen. “Ondanks alle kritiek uit de samenleving over de invoering van een hogere pensioenleeftijd, geeft een groot deel van de respondenten toch aan het liefst van deze optie gebruik te maken bij een tekort aan pensioengeld. De bezorgdheid onder de werknemers over deze problematiek lijkt niet erg groot te zijn, helemaal wanneer we het hebben over gevolgen die pas rond de pensioenleeftijd merkbaar zijn. Een bijzonder resultaat”, aldus Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique.

Gerelateerd nieuws
> Nieuw pensioenregister biedt overzicht opbouw

Bron: Unique, 29 maart 2010FlexService – home