Unique werft personeel Rexel

0
540

Unique verzorgt de werving van personeel en optimaliseert de bedrijfsprocessen van Rexel.

HR-dienstverlener Unique heeft de tender van elektrotechnische groothandel Rexel gewonnen. De gunning houdt in dat Unique Rexel gaat ondersteunen bij de werving van personeel uit verschillende lagen binnen de organisatie: van magazijn- en ondersteunend personeel tot staffuncties. Unique stelt daarvoor een flexpool samen met geschikte kandidaten. Daarnaast ondersteunt Unique de dienstverlening van Rexel door een planningsapplicatie waarmee de werkprocessen geoptimaliseerd worden.

Rexel voelt sterk de gevolgen van de huidige 24-uurs economie. De groothandel ziet bestellingen steeds vaker aan het einde van de dag binnenkomen. Deze bestellingen moeten de volgende ochtend al klaarliggen voor installateurs, facilitair managers, paneelbouwers en klanten uit de industrie. Dit betekent dat Rexel een steeds grotere behoefte heeft aan personeel dat avonddiensten wil en kan draaien om de bulk aan bestellingen weg te werken. Unique heeft een grote pool met flexkrachten samengesteld om aan deze specifieke vraag te voldoen.

Unique ondertekening van de overeenkomst met Rexel

Op de foto van links naar rechts: Chris van Galen, Financieel Directeur Unique en Martin Verdegaal, Algemeen Directeur Rexel Nederland.

Monica Vos, HR Directeur bij Rexel: “Wij zijn op zoek gegaan naar een partij die ons kan helpen het team van collega’s te versterken. Flexibele inzet van medewerkers wordt steeds belangrijker voor Rexel en ondersteuning van een specialist op dit gebied is dan ook een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle toekomst. Na een aantal organisaties te hebben gesproken, was de transparante insteek van Unique voor ons doorslaggevend. De proactieve meedenkende houding van Unique maakte voor ons het verschil. Met Unique verwachten wij samen verder te bouwen aan een mooie toekomst.”

Erika de Lange, Regionaal Salesmanager bij Unique: “Ik ben heel blij met het winnen van deze tender. Niet alleen omdat het een mooie en ambitieuze uitdaging is voor Unique, maar zeker ook omdat Rexel een hele fijne partij is om mee samen te werken. Het is echt een partnership in plaats van de klassieke klant-leverancier relatie. Wij bouwen samen aan iets moois en ik kijk daarom uit naar een verdere vruchtbare samenwerking.”

Bron: Unique, 2 maart 2016