Uitzendkracht investeert in zijn carrière

0
100

Nederlandse uitzendkrachten zoeken uitdaging in hun carrière en zijn bereid om in hun toekomst te investeren, bijvoorbeeld door een aanvullende opleiding.

Dit blijkt uit onderzoek van Walters People.

Wanneer zij besluiten om een nieuwe baan of opdracht te accepteren, wordt uitdagende inhoud door 49% van de professionals “heel belangrijk” genoemd, en het is daarmee de meest genoemde factor. De professionals zijn dan ook bereid om te investeren in hun ontwikkeling: 78% geeft aan een extra opleiding te willen volgen om zijn of haar loopbaan een extra impuls te geven.

Ook op financieel vlak zijn uitzendkrachten bereid concessies te doen in ruil voor doorgroeimogelijkheden. Zo zou 65% van de ondervraagden een lager salaris accepteren voor een meer uitdagende baan. Bijna de helft (47%) van de kandidaten werkt regelmatig overuren zonder hiervoor een financiële compensatie te krijgen.

Aan het onderzoek van Walters People namen meer dan 1.700 professionals deel uit Nederland, België en Frankrijk. Zij beantwoordden vragen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden en hun plannen en verwachtingen voor hun carrière. Bekijk de volledige resultaten.

Bron: Walters People, 7 september 2015