Uitzenders gaan af van externe vacaturesites

0
1605


30 maart 2011

Terwijl zo’n tien jaar geleden het ontstaan van de vacaturesites voor paniek zorgde in de uitzendbranche, is het nu tijd voor de commerciële vacaturesites om zich ernstig zorgen te gaan maken.

Dit concludeert Marc Drees op Recruitment Matters naar aanleiding van het jaarverslag van Randstad over 2010.

Randstad job boards op niveau externe vacaturesites
“In sommige gevallen trekken Randstad job boards nu vergelijkbare niveaus van traffic aan als grote externe job boards doen”, zo is te lezen in het jaarverslag. “Onze marketing kosten reflecteren dit, aangezien investeringen in web- gerelateerde marketing tools toenemen, terwijl het relatieve aandeel in externe job boards krimpen.” Vacaturesites zijn blijkbaar geen bedreiging meer en dit geldt niet alleen voor Randstad…

Adecco omzet groeit door gratis sites
In september 2010 merkte Marc Drees al op dat uitzenders af willen van externe vacaturesites om kosten te besparen. “Ook Adecco heeft in 1 jaar tijd haar omzetvolume via gratis sites van 35% naar 80% zien groeien. Waarbij het overigens opvallend is dat deze groei voor een zeer groot gedeelte op het conto kan worden geschreven van de eigen site.” Drees verwijst voor de oorzaak naar de enorm hoge werkloosheid in de VS. Lees zijn blog »

Naar blog Marc Drees Uitzenders laten vacaturesites links liggen

Lees de blog ‘Uitzenders laten vacaturesites links liggen’ van Marc Drees »

Bekijk het jaarverslag van Randstad »
Bekijk het jaarverslag van Adecco »

Bron: Recruitment Matters, Marc Drees, 29 maart 2011