Uitzendbranche en UWV vacature-uitwisseling met SETU

0
1108


14 februari 2011

UWV is participant geworden van SETU, de Stichting Elektronische Transacties Uitzendbranche.

Daarmee krijgt de vacature-uitwisseling tussen de uitzendbranche en online vacaturebanken een digitale impuls.

Open elektronische standaard
Binnen SETU worden open elektronische standaarden ontwikkeld die gebruikt kunnen worden voor het totale proces rondom de inhuur van flexibele arbeidskrachten. Het eerste resultaat van de samenwerking met UWV is een open elektronische standaard waarmee vacatures op een uniforme wijze elektronisch uitgewisseld kunnen worden tussen vacaturehouders en vacaturebanken.

Vacaturesites zijn niet meer weg te denken uit het arbeidsbemiddelingsproces. Het handmatig invoeren van een vacature bij verschillende sites is een arbeidsintensief proces. Vandaar dat organisaties die grote volumes aan vacatures aan te bieden hebben, deze graag elektronisch aanleveren bij de verschillende vacaturebanken. Veel vacaturebanken bieden deze mogelijkheid wel, maar hanteren hiervoor een eigen formaat. Daar wil SETU met een open elektronische standaard verandering in brengen. De uitzendbranche is een van de grootste gebruikers van online vacaturebanken in Nederland.

Oplevering standaard
SETU en UWV besloten in 2010 na inventarisatie onder belanghebbende partijen om samen te gaan werken aan het ontwikkelen van deze vacaturestandaard. UWV is tevens participant geworden van SETU. De vacaturestandaard zal in 2011 onder regie van SETU, en samen met de gebruikers ervan, opgesteld worden. Na oplevering zal de standaard ook beheerd en ondersteund worden door SETU. Oplevering van de standaard staat gepland voor november 2011.

Gerelateerd nieuws
> Monster en NationaleVacaturebank Q4 2010
> Monster: nieuwe baan populairste voornemen 2011
> Monsterboard: trends 2010 en outlook 2011

Bron: ABU, 14 februari 2011