Tweederde ZZP’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidverzekering

0
533

Logo23 januari 2012

Tweederde van de zzp’ers loopt het risico op financiële tegenslagen doordat zij hun arbeidsongeschiktheid niet hebben afgedekt.

De 30% omzetgroei volgt op het recordjaar 2010 waarin het bedrijf met 42% groeide.

Payroll
‘Een fantastische prestatie waar al onze medewerkers keihard voor hebben gewerkt en waar we heel gelukkig mee zijn” vertelt directeur Michaël Munnich. “Een groot deel van de groei hebben we gerealiseerd binnen de onderwijssector. Maar ook in de overheidssector weet men ons nog altijd uitstekend te vinden. Extra blij waren we dat in 2011 onze oudste relatie en allereerste klant, de gemeente Helmond, na een Europese openbare aanbesteding opnieuw voor de komende jaren voor ons heeft gekozen”.

2012: continuïteit en investeren
De hoge kosten die het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt, is voor 58% van de ZZP’ers een reden om zich niet of beperkt te verzekeren. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken naar mogelijke financiële risico’s bij ZZP’ers.

Naast arbeidsongeschiktheid zijn er nog drie mogelijke risico’s onderzocht die ZZP’ers kunnen lopen. Bijna de helft van de ZZP’ers legt geen of naar eigen zeggen onvoldoende geld opzij voor de oudedagsvoorziening. Ook het onvoldoende beschermen van het privé-vermogen en een beperkt inzicht hebben in de financiële zaken rondom het ondernemerschap zijn risico’s waar ZZP’ers mee te maken kunnen krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat negen van de tien ZZP’ers op minstens één van de vier geïdentificeerde terreinen een risico lopen.

Bron: Wijzer in geldzaken, januari 2012