Talentmanagement weer in beeld bij bedrijven

0
124

Ontwikkeling van medewerkers krijgt weer aandacht bij Nederlandse bedrijven.

Twee op de drie bedrijven durft ook weer vijf jaar vooruit te kijken bij de personeelsplanning, zo meldt Raet.

Vorig jaar was het volgens de helft van de directeuren nog niet mogelijk om verder te kijken dan de komende drie jaar. Personeelsplanning en -ontwikkeling staat dit jaar bij zowel directeuren (44%) als HR-professionals (35%) weer in de top drie van hun prioriteitenlijst. Een derde van de directeuren (33%) vindt dat HR meer expertise nodig heeft op het gebied van strategische personeelsplanning.

De aandacht van HR-professionals wordt nu vaak opgeslokt door administratieve taken en het vinden van voldoende personeel. Daardoor is er minder aandacht voorĀ  eigenschappen en talenten van personeel. Volgens bestuurders is het belangrijk om door te gaan met strategische personeelsplanning; 84 procent van hen ziet het als een randvoorwaarde voor talentmanagement.

Bij het maken van een strategische personeelsplanning wordt duidelijk welke drijfveren en talenten er nodig zijn om uiteindelijk het doel van de organisatie te bereiken. Het geeft medewerkers en leidinggevenden de handvatten om de ontwikkeling van de organisatie en de ontwikkeling van medewerkers goed op elkaar af te stemmen.

Bron: Raet, 14 augustus 2018