Toppers in verkiezing Intercedent van het Jaar 2018

0
221

De finale van de verkiezing Intercedent van het Jaar vond plaats op 29 november 2018.

De tien finalisten hadden zich gekwalificeerd voor deze eindronde met een kennis battle en het succesvol doorlopen van de AVG e-learning.
De finale zelf bestond uit een pitch voor een gerenommeerde jury, speed dates, een escape room en een recruitment hackathon. Lees meer

Wie zijn toppers die de eerste, tweede en derde prijs behaalden? Wat motiveert hen in hun vak?

Simone Dekker – Tempo-Team
Simone DekkerUnaniem werd Simone Dekker door de vakjury als de beste intercedent van Nederland gekozen. In haar pitch vertelde ze over haar werk voor uitzendkrachten: ‘Als ik echt in iemands kwaliteiten geloof, ga ik voor hem of haar door het vuur’, zei ze. Geen loze woorden, want bij een intern tevredenheidsonderzoek van Tempo-Team scoorde ze al een hoog cijfer (8,9). Ze is sterk servicegericht en gedreven, maar uit zich vriendelijk, rustig en zelfbewust. De jury merkte dat op; zij scoorde daarnaast ook goed met haar kennis van wet- en regelgeving.

“Ik heb de opleiding Small Business en Retail Management gedaan bij Hogeschool Saxion. Een brede opleiding die veel mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt. Toen ik mij ging oriënteren op een baan, kwam ik de functie van intercedent tegen. Het pakte me meteen, want die functie is heel breed. Een hectische job, maar ik vind het juist heerlijk om te worden geleefd door de dag. Als je zelf niet in het vak zit, kun je je er misschien moeilijk een voorstelling van maken, maar geloof me, de job is zo veelzijdig en veeleisend dat hij perfect bij mij past.
Lees het hele interview met Simone Dekker.

Jory Habers, Actief Werkt!
Jory HabersJory Habers, werkzaam bij Actief Werkt! in Ommen won de tweede prijs bij de verkiezing Intercedent van het Jaar 2018. In de uitzendbranche werken relatief veel vrouwen. Dat herkent hij uit zijn vorige baan, waarin hij werkte als onderwijzer op een basisschool. “Ik geniet van de interactie met kinderen,” vertelt hij, “maar ik zag op langere termijn voor mijzelf onvoldoende ontwikkelingsmogelijkheden. In de zomervakantie van 2016 besloot ik naar alternatieven te gaan kijken. Ik ben gaan praten met een jobcoach, die me wees op het vak van intercedent. Dat bleek een schot in de roos. In deze dynamische functie heb ik ook veel contact met mensen. Ik begeleid een pool van uitzendkrachten en doe mijn uiterste best voor hen. De enorme krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat we vindingrijk moeten zijn om de juiste persoon voor een vacature te vinden. Een uitdaging die we niet uit de weg gaan en waar we mede door onze persoonlijke benadering en lokale karakter succes mee boeken.

De ICVHJ 2018 verkiezing is een enorm leuke en leerzame ervaring geweest,” vertelt hij. “Een groot event waaraan ik met plezier heb deelgenomen. Mijn collega’s hebben me opgegeven voor deze verkiezing en ik heb me weten te plaatsen voor de finale ronde, omdat ik de voorrondes met kennistesten goed heb doorstaan. Competitief als ik ben had ik erg graag de eerste plek binnengesleept, maar met deze mooie tweede plaats ben ik ook erg blij voor mezelf en voor Actief Werkt! Ik vond het al met al een geweldige ervaring en ik bedank hiervoor ook ARTRA Arbeidsmarkttrainingen.”

Rachelle Overvoorde, Luba Uitzendbureau
Rachelle OvervoordeRachelle Overvoorde werkt bij Luba Westland. Zij behaalde de derde plaats bij de finale van de verkiezing Intercedent van het Jaar. Daarnaast ontving ze nog een prijs; ze kreeg de speciale Innovatieprijs uit handen van Sander Poos (Indeed) omdat ze liet zien dat ze innovatiekracht heeft; ze durft af te wijken van wat anderen doen en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken.

Hoe is haar achtergrond? “Ik heb de hbo-opleiding Communicatie afgerond, waarna ik samen met mijn vriend een lange reis door Azië heb gemaakt. Toen ik terug kwam, maakte mijn moeder me attent op de vacature Intercedent. Dat leek me een leuke functie. Het werd ook prikkelend beschreven als een zowel commerciële als sociale job. Ik was benieuwd en ging naar Luba om te solliciteren. Binnen een week kon ik mijn contract tekenen. Sinds 1 oktober 2017 werk ik daar nu als intercedent. Wij bemiddelen vooral uitzendkrachten voor AGF-bedrijven (actief in de sector Aardappelen, groente en fruit) in het Westland. Het gaat om banen in de logistiek, het importeren, exporteren, maar ook het rijpen en koelen van AGF-producten. Vanaf 1 januari 2019 kom ik in een senior intercedenten traject.

Wat ik waardeer bij sollicitanten? Dat iemand de moeite neemt om zijn sollicitatie te motiveren of een sollicitatie op een creatieve manier vormgeeft. Via mijn werk kom ik veel maatschappelijke thema’s tegen. Bij de kennistoets in de finale van de verkiezing werden vragen gesteld over regelgeving voor de arbeidsmarkt, waaronder het tegengaan van discriminatie. In ons werk stuiten we daar soms op. Toch bemiddelen wij alle medewerkers en weten we opdrachtgevers vaak te overtuigen om iedereen een kans te geven. Zo hebben wij al meerdere medewerkers ouder dan 60 jaar bemiddeld. Zij waren zeer gemotiveerd om te werken en doen hun job prima, met veel passie. Gemotiveerde uitzendkrachten zorgen bovendien via hun netwerk ook weer voor nieuwe mensen uit hún netwerk. Het principe van ‘member gets member’.”

Uiteindelijk draait alles om communicatie. Rachelle durft ‘out of the box’ te denken, ze is vlot en blijft zichzelf, lekker down to earth. Luba kan trots zijn op haar sterke presentatie tijdens deze verkiezing.

Uit deze finale bleek opnieuw hoe de uitzendbranche mensen uitdaagt om zich veelzijdig te ontwikkelen.

Interviews: Hinke Wever