Top 50 meest populaire studies onder werkgevers in 2022

0
463

De top 50 meest populaire studies onder werkgevers in 2022

Net als vorig jaar blijft de Erasmus Universiteit Rotterdam de meest aantrekkelijke studenten leveren voor werkgevers. 2022, Magnet.me onderzoekStudies van de Erasmus Universiteit staan dit jaar maar liefst 13 keer in de top 50. Een stijging ten opzichte van 11 in 2021.

Dit blijkt uit onderzoek van carrièreplatform Magnet.me naar het aantal keer dat studenten werden benaderd door werkgevers op basis van hun studieachtergrond.

Top 3 meest populaire universiteiten onder werkgevers in 2022, Magnetme
Klik voor grotere afbeelding

Meest populaire studies onder werkgevers
Net als de afgelopen jaren heeft het carrièreplatform een lijst met de meest populaire opleidingen onder werkgevers uitgebracht. Dit jaar is de masteropleiding Commerciële rechtspraktijk (Privaatrecht) aan de University of Amsterdam de meest populaire studie onder werkgevers. Studenten die deze opleiding volgen werden het afgelopen jaar gemiddeld het meest benaderd voor vacatures door recruiters op het platform. Dit is een studie waarbinnen de juridische sector altijd veel vraag naar is. Commerciële rechtspraktijk (Privaatrecht) stond vorig jaar namelijk ook hoog op de lijst op plek veertien.

De opleiding Data Science and Marketing Analytics van de Erasmus Universiteit Rotterdam is met stip op twee de top 50 binnengekomen. Strategic Management, ook van de Erasmus Universiteit, is gezakt van nummer één naar plek drie. Studenten die Engineering and Policy Analysis studeren aan de TU Delft worden ook steeds meer benaderd, de studie sprong van plek zeven naar plek vier in 2022.

Top 10 meest populaire studies onder werkgevers in 2022, Magnet.me
Klik voor grotere afbeelding

Mede-oprichter van Magnet.me, Laurens van Nues: “Studenten met een business- of bèta-achtergrond blijven onverminderd in trek. Daarbij is het goed kunnen omgaan met data echt een pré, wat begrijpelijk is na de verdere digitalisering die is ingezet tijdens de corona crisis. Denk daarbij aan meer thuiswerken en online shoppen.”

Universiteit Leiden blijft hoog, maar valt net buiten de top 3
Net als vorig jaar staat de Rotterdamse universiteit dus op één met 13 noteringen. Op ruime afstand volgt de TU Delft met acht opleidingen in de top 50. De top drie wordt compleet gemaakt door de Vrije Universiteit met zes  plekken. Leiden zakt naar plek vier met drie noteringen en valt daarmee net buiten de top drie.

Laurens van Nues: “Als je kijkt naar de populariteit van onderwijsinstellingen dan zien we dezelfde trend terug als op studieniveau. Als je je studie kiest om de kans op een baan te vergroten dan zijn business- of bèta-opleidingen zeker het overwegen waard. We zien dit jaar voor het eerst ook hbo-opleidingen in de top 50, bijna allemaal met een business-insteek. En je hoeft maar naar de nummer één te kijken om te zien dat een studie rechten het ook goed blijft doen.”

Bron: Magnet.me, persbericht 5 september 2022

Lees ook
De top 50 meest populaire studies onder werkgevers in 2021