Top 5 vacaturesites – impact crisis en social recruitment

0
1568


jobfeed30 juni 2010

De vijfde vacaturesite van 2009, TotalJobs, haalde in 2010 al zijn Nederlandse activiteiten offline om zich te richten op de markt in het Verenigde Koninkrijk. Dat is de meest opvallende verandering dit jaar.

Dit stelt Textkernel na recent onderzoek via Jobfeed naar de vijf grootste vacaturesites in Nederland. Het betreft administratieve en customer care gerelateerde banen in de laatste drie maanden tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Verder blijkt dat de crisis een flinke impact heeft gehad op de vacaturesites.


2010


2009

Crisis en social recruitment drukken op vacaturesites
Nationalevacaturebank.nl is nog steeds onbetwiste leider voor het totaal aantal geposte vacatures, hoewel Monsterboard.nl aan kop ligt voor de banen die niet zijn geplaatst door detacheerders en uitzendbureaus, maar direct door werkgevers. Terwijl de vacaturesites nog steeds vechten om kleine percentages van de marktaandelen, heeft de vacaturemarkt een flinke dreun gekregen. De financiële crisis heeft een verwoestend effect op het aantal vacatures in bovengenoemde banencategorie. Vergeleken met de cijfers van 2008 in dezelfde periode ziet het plaatje er zelfs nog grimmiger uit. Dit is voor een klein deel ook te wijten aan de verschuiving naar sociale media recruitment, aldus Textkernel.

Gerelateerd nieuws
> Vacatures stabiel op top tien sites
> Top 3 jobboards (maart – april 2010)
> Vacaturesites top 6 in 2009
> Google met afstand startpunt zoektocht baan

Bron: Nieuwsbrief Textkernel, 18 juni 2010