Toeslag uren en StiPP pensioen

1
1452

Toeslag uren en StiPP – wat telt mee bij de grondslag voor pensioen?

Voor zowel de kostprijsberekening als de feitelijke loonbetaling is het van groot belang om goed vast te stellen welke looncomponenten meetellen voor de pensioengrondslag.

Een item waarover (nog) geen eenduidig standpunt bestaat is de toepassing van de ORT-uren. Over het 100% gedeelte van de toeslag/onregelmatigheidsuren bestaat wel duidelijkheid: dit loon telt mee voor de pensioengrondslag.

StiPP pensioen
Het toeslagpercentage
Hoe om te gaan met het loon over het gedeelte toeslag uren is minder helder. Een voor de hand liggende interpretatie is om alleen het 100% gedeelte van de toeslag uren tot de grondslag te rekenen en de toeslag buiten beschouwing te laten.

Op deze manier wordt het door veel organisaties toegepast. StiPP blijkt hier (nu) anders naar te kijken en heeft in voorkomende gevallen een correctie opgelegd wanneer over het toeslagpercentage geen pensioenpremie is afgedragen.

Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe het nu echt moet, terwijl StiPP in een aantal gevallen al wel een standpunt heeft ingenomen.

Als u op het toeslaggedeelte niet meetelt bij de pensioengrondslag ontstaat er een dilemma: op voorhand afdragen aan StiPP, of een eventuele naheffing afwachten. In ieder geval is het van belang om na te gaan of in de tariefafspraken over het toeslagdeel van de ORT-uren de pensioenpremie wel of niet is meegenomen in de calculatie.

Als u hierover van gedachten wilt wisselen, neem dan contact met ons op. Wij volgen in ieder geval de ontwikkelingen op de voet en zullen hierover een update plaatsen zodra dit mogelijk is.

Henk Geurtsen, FlexKnowledge

Vorig artikelHoe verder na afschaffing VAR en invoering Wet DBA?
Volgend artikelValory werkt samen met CMS
Henk Geurtsen is de oprichter van Experst in Flex en werkt sinds 1976 voor het grootste deel van zijn carrière binnen de flexbranche. In 1987 heeft Henk zich zelfstandig gevestigd. Hij heeft zich zowel in de rol van adviseur als (interim)manager gespecialiseerd in de uitvoering van wet-en regelgeving, het optimaliseren van de bedrijfsprocessen, projectmanagement bij implementatie van systemen en het stroomlijnen van inhuurprocessen bij grote inleners, waaronder Managed Service Provider trajecten. Hij is zowel werkzaam geweest binnen het MKB als voor grote organisaties.

1 REACTIE

 1. Geachte heer Burger, Beste Peter,

  De StiPP heeft er uiteraard geen boodschap aan wat Freepack wel of niet kan verwerken. Om een goed advies te geven over het innemen van standpunten is het van belang dat ik het concept rapport van Providius bekijk.

  Wilt u contact met mij opnemen?
  https://flex-experts.nl/contact/

  Met vriendelijke groet,
  Flex-Experts
  Henk Geurtsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here