Toenemende mobiliteit biedt kansen voor zzp’ers

0
150

De voorzichtig groeiende economie leidt tot een gestaag toenemende mobiliteit op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het gebrek aan specialistische kennis wordt opgelost door de inzet van zzp’ers.

Dat zegt werving- en selectiespecialist Robert Walters. Het bedrijf geeft vandaag een overzicht van de arbeidsmarkt voor finance & accounting, legal, tax en banking & financial services.

Mobiliteit
Waar vorig jaar vooral beweging te zien was op junior en medior niveau, is dit jaar binnen accounting & finance een toename te zien in het aantal vacatures op senior en directieniveau. Er is een schaarste aan medior professionals die postdoctoraal (RA/RC) zijn opgeleid. In banking & financial services kampt men juist met een tekort aan young professionals. Daardoor is er op dit moment een tekort aan hoogopgeleide finance professionals met 2 tot 5 jaar werkervaring.

zzp-professionals
De groeiende mobiliteit zorgt ervoor dat organisaties vaak tijdelijk zonder invulling zitten voor specialistische posities. Dit leidt tot een stijgende vraag naar zzp-professionals. Een andere oorzaak voor een grotere vraag naar zzp’ers is de voorzichtige groei die veel organisaties doormaken.

Bron: Robert Walters, 13 juli 2015