TiP start vernieuwend leerlingenconcept

0
463
TiP

4 maart 2012

Uitzendonderneming TiP personeelsdiensten heeft een samenwerkingsverband met opleidingsinstituut Spring afgesloten om haar uitzendkrachten beter toe te rusten op de eisen die haar opdrachtgevers stellen.

In de horeca, de logistiek en de detailhandel biedt TiP via een vernieuwend online concept volledige BBL opleidingen aan. Deze opleidingen zijn zowel voor haar medewerkers als voor haar opdrachtgevers volledig kostenloos.

Leerlingenconcept
In samenwerking met Spring Instituut en ROC Mondriaan biedt TiP personeelsdiensten in haar vernieuwende leerlingenconcept opleidingen op niveau MBO-2 en MBO-3 aan in de horeca, logistiek en detailhandel. Via deze in totaal 8 opleidingen verkrijgen de medewerkers een (start)kwalificatie, waardoor zij beter inzetbaar zijn op functies die veelal moeilijk te vervullen zijn. Daarnaast biedt TiP personeelsdiensten in de horeca in samenwerking met Horeca TiP korte intensieve trainingen aan die (aankomende) horecamedewerkers voorbereiden op hun (vakantie)baan in de bediening of de keuken.

Alexander Meijers
Directeur Meijers: “Hoewel de werkloosheid door de crisis weer wat aan het stijgen is, blijft het voor verschillende functies moeilijk om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Daarom hebben wij besloten om onze medewerkers zelf een flinke stap verder te helpen.”

“Als service naar onze opdrachtgevers toe, kunnen ook medewerkers die al bij hen in vaste dienst zijn gebruik maken van ons nieuwe concept. Op die manier hopen wij bij te dragen aan het verkrijgen van een startkwalificatie voor meer mensen.”

“Het uitvalpercentage in het reguliere BBL onderwijs is zo’n 30% en wij denken door deze vorm van onderwijs, waarbij de leerling intensief begeleid wordt vanuit TiP, Spring, ROC Mondriaan en de opdrachtgever, het uitvalpercentage terug te brengen tot zo’n 10%.”

Bron: TiP, 29 februari 2012